Треньорът на Локо Пловдив: Нашият отбор играе качествен, модерен футбол


FUTBOL-TV

Треньорът на Локо Пловдив: Нашият отбор играе качествен, модерен футбол

Отборът на Локомотив Пловдив спечели в оспорвана борба с Лудогорец анкетата на Пресклуб "България“ за Отбор на месец юни. "Смърфовете“ получиха 12 гласа от участвалите в анкетата 22 спортни медии и редакции, а разградчани останаха с 10. Наставникът на Локо Пловдив Бруно Акрапович бе избран за Треньор на месеца с 15 гласа , а старши треньорът на Лудогорец Павел Върба е със 7.

Акрапович заяви след награждаването, че през новия сезон “смърфовете" отново ще се целят в призовите места. Специалистът призна, че ще разчита много на новото попълнение Георги Минчев.

“Дали имаме достатъчно футболисти, това е един труден въпрос. Ако кажа, че имаме, но утре направим тест за коронавирус и отпаднат 7-8 играчи, ще се окаже, че нямаме. Дай боже всичко да е наред. Имам информация, че тези, които са били под карантина, са здрави. Тестовете им са отрицателни, можем да продължаваме. Винаги човек трябва да си поставя по-голяма цел. През тази година ще се опитаме да играем още по-добре. Нашият отбор играе качествен, модерен футбол, с модерна система. Георги Минчев има качества, млад играч е и ще залагам много на него. Имаме желание и за други нови попълнения, но засега не се знае дали ще се случат, а нямаме много време. И през новия сезон можем да играем важна роля –  играеш ли красив футбол, успехът идва", каза Акрапович и допълни:

“Чакаме отговор от още двама играчи днес или утре. Имената им са тайна, тъй като не искаме някой да ни ги вземе в последния момент. Чакаме и още един футболист, който може би ще вземем. Но дори да не стане, смятам, че имам отбор с голям потенциал. Всеки треньор винаги иска успех. Лудогорец има предимство в подготовката заради ситуацията с коронавируса при нас. Освен това те взеха добри играчи, силен отбор са. Но аз се надявам да играем добре и  да спечелим Суперкупата. Двубоят е в Разград, но ние сме играли доста добри мачове там с изключение на последния, който беше преди финала за Купата на България и направихме експерименти със състава. Сигурен съм, че сега моите футболистите ще са мотивирани да покажат качествата си и да вземат още един трофей", заключи специалистът.

  Сподели
168