Славия взе баража срещу Ботев Пловдив и ще играе в Лига Европа


FUTBOL-TV

Славия взе баража срещу Ботев Пловдив и ще играе в Лига Европа

Славия е последният български тим, който се класира за турнира Лига Европа. В днешния важен бараж "белите" се наложиха над Ботев Пловдив с 2:1.

В 41-ата минута Славия поведе в резултата. Радослав Кирилов финтира Джонатан на аутлинията, след което центрира към Карабельов, а капитанът на столичани насочи от движение топката във вратата на "канарчетата"  за 1:0. Малко след това  "канарчетата" имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Чунчуков в наказателното поле, но такава не бе дадена.

В 84-ата минута Славия вкара още един гол. 2:0 направи Ивайло Димитров, разписал се директно от свободен удар няколко минути преди последния съдийски сигнал. Три минути по-късно "канарчетата" върнаха един гол чрез Андерсон Барбоса. Бразилецът засече с глава центриране на Тонев към втора греда и върна интригата. Малко след това обаче Джонатан изблъска грубо Попадийн и за тази си проява бе изгонен и остави Ботев с човек по-малко в оставащите решаващи минути. До края до нов гол не се стигна и така Славия ще играе в Лига Европа.

  Сподели
275