Левски започва да се разпада - няколко играчи си тръгват


FUTBOL-TV

Левски започва да се разпада - няколко играчи си тръгват

Централният защитник на Левски Янис Каргас е желан от гръцкия ПАС Янина. 25-годишният бранител дойде в София именно от този клуб миналото лято.

Той пристигна като свободен агент и подписа контракт със "сините" за три години. През изминалата кампания Каргас не бе постоянен титуляр. За него се знае обаче, че бе от малкото чужденци, които бяха готови да си намалят на заплатата и да останат в Левски и през новия сезон. Това обаче може и да не се случи.

"През този трансферен прозорец ще има доста движение на играчи. ПАС ще привлече един или двама вратари, двама централни защитници, десен бек, халф, две крила и нападател. Има осигурен бюджет за това. Желанието на клуба е да си върне Янис Каргас. Препятствие засега е фактът, че той все още има договор с Левски. Ще се потърси някаква формула, по която той може да бъде привлечен", пише Arena Larissa.

Една от звездите на Левски - Найджъл Робърта също ще се опита да си тръгне. Нападателят отказа да играе в ключовия за "сините" сблъсък срещу Локомотив Пловдив, загубен с 1:2 от Левски.  Преди мача Робърта се оправда пред ръководството на клуба, за да не участва в двубоя. След края на сблъсъка наставникът на "сините" - Георги Тодоров, призна, че Робърта се оплакал от болки в гърлото. 

По потвърдена информация нападателят цяла неделя обикалял из Южния парк, а вчера футболистът дори пусна клип в социалните мрежи, на който видимо се забавлява с приятел. 

На "Герена" подозират, че Робърта ще се възползва от кризата в Левски, за да разтрогне едностранно договора си с клуба и ще бъде в правото си, защото "сините" му дължат няколко неизплатени заплати.  Според слуховете Найджъл вече си е намерил отбор в Турция и именно заради предстоящия трансфер не е искал да рискува с контузия и не е играл срещу Локомотив Пловдив.

Очаква се една голяма част от чужеенците да си тръгнат, а планът е през следващия сезон Левски да играе с голяма част от юноши на клуба.

  Сподели
158