Фурнаджиев: Само ЦСКА и Левски не са доволни от договора за ТВ права


FUTBOL-TV

Фурнаджиев: Само ЦСКА и Левски не са доволни от договора за ТВ права

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира решенията, които се взеха на срещата за телевизионните права, която се проведе на базата в Бояна. На сбирката присъстваха представители на доста отбори, като по думите на боса - почти всички тимове са доволни от настоящата телевизия, която излъчва мачовете. Изключения правят ЦСКА и Левски.

"Направихме среща относно телевизионните права, от 30 клуба, 28 са за, само Левски и ЦСКА изразиха резерви по този договор. Преразпределението се прави от Професионалната футболна лига, ако искат пак да се съберат да направят ново разпределение.

Имаше предложение от тези 5 % от които се отказва Футболният съюз тези средства да отидат в клубове, които налагат млади играчи. На следващия Изпълком ще го предложим за гласуване и ако се гласува ще бъде по този начин. Тоест тези 330 000 лева да бъдат давани на клубове, които налагат млади играчи", коментира Фурнаджиев.

"Имаше дискусия, отговори се на всички въпроси, както от нас като ръководство, така и от медията, която също присъства на срещата, така че всичко е ясно, точно и прозрачно", добави той.    

  Сподели
115