Пробвайте знак Х за Лудогорец - Левски


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Лудогорец - Левски

Лудогорец - Левски
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 08.07.2020 г.
Час: 18:30 ч.
Съдия: Николай Колев


Лудогорец приема Левски на своя стадион в Разград в среща от плейофната фаза на родния шампионат. Разградчани отново са шампиони и след края на срещата ще празнуват с титлата на страната. За Левски обаче мачът е важен, тъй като отборът се бори за 2-ро място, което дава директно право на участие в Лига Европа. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия мач е за знак - Х.

В лагера на Левски има проблеми преди мача. Сезонът приключи за Холмар Ейлофсон. Исландецът е получил разрешение да напусне лагера на "сините“ и България, за да се оперира. Напоследък той имаше проблеми с аддукторите, а това видимо се отразява негативно на играта му. Лично изпълнителният директор на "сините“ Павел Колев е разрешил на защитника да приключи по-рано сезона. Ейолфсон няма да играе срещу Лудогорец, а ще пропусне домакинство на Локомотив Пловдив. При определени обстоятелства може да липсва и в още една среща – евентуален финален бараж за Лига Европа.

Това е тежък удар за треньора на "сините“ Георги Тодоров, който в отсъствието на Ейолфсон ще има солидни проблеми в окомплектоването на защитата. Говори се, че Тодоров е разбрал постфактум за решението на Колев да пусне предсрочно Холмар. Има вариант бранителят да не се завърне изобщо отново в клуба. Исландецът взима много голяма заплата, която на този етап е непосилна за клуба. Очаква се защитникът да бъде продаден за сума около 500 000 евро, колкото "сините“ платиха, за да го купят от израелския Макаби Хайфа.

Футболистите на Левски ще получат по една заплата. Така играчите ще имат финансов стимул преди гостуването на Лудогорец. Както е известно, на "Герена" дойдоха свежи средства, след като бе привлечен първи спонсор от началото на ерата "Сираков". "Сините" се похвалиха със сътрудничество с бетинг компания, която реши да подаде ръка на отбора, който се намира в тежък момент.

До края на сезона у нас останаха два кръга. В тях Лудогорец може да намери мотивацията за изява, най-малко в две направления. Отборът може да стане първият, вдигнал шампионската титла без загуба в първенство от над 30 кръга. И второ - може да стане най-убедителният шампион в историята на българския футбол. Като превъзходство над останалите може би е ясно, че е такъв, но тук говорим за разлика в точките.

В исторически план досега най-убедителният шампион е Левски от сезон 1993/94. Тогава "сините" изпревариха втория ЦСКА със 17 точки в крайното класиране. В момента разликата между разградчани и втория Левски, който пък е с равни точки с ЦСКА, е 16 пункта.

Така че дори и при две победи за Лудогорец до края, за да бъде той провъзгласен за най-убедителен шампион, трябва и ЦСКА да сбърка поне още веднъж. Иначе Павел Върба няма проблеми с наказани или контузени играчи и ще разчита на най-доброто, макар повечето играчи да се готвят за шампанското и концертите след края на мача.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
509