НКП: Левски трябва да вземе битката за свободата си в свои ръце


FUTBOL-TV

 НКП: Левски трябва да вземе битката за свободата си в свои ръце

Националният клуб на привържениците на Левски излезе с позиция, че подкрепя ръководството на клуба, което иска по-високи приходи от телевизионните права. По-рано през деня стана ясно, че 26-кратните шампиони вече са започнали официални разговори със с заинтересована страна във връзка със справедливото остойностяване на приноса на клуба към телевизионния продукт.

Ето цялата публикация на НКП без редакторска намеса:

Времето няма все да чака нас.

Крайно време е Левски, по примера на своя патрон, да вземе битката за свободата си в свои ръце. А това започва с осъзнаването на проблема.

Проблемът има ясно наименование - политическа зависимост. Тази прокоба може да бъде избегната само и единствено, когато печелим собствени средства, които разходваме мъдро, с перспектива за бъдещето, но и с предоставяне на пълна отчетност.

Тук обаче се сблъскваме с липсата на прозрачност и отчетност в целия модел на българския футбол, в който ние съществуваме. Основният текущ конфликт е разпределението на приходите от телевизионните права.

Те се разходват непрозрачно, но и още нещо - НЕСПРАВЕДЛИВО.

Левски генерира най-големия интерес в този бизнес и за нас е справедливо да взима най-големия дял от приходите. Така е честно.

Но, т.к. ние сме честни и справедливи хора, нямаме абсолютно никакъв проблем да подкрепим ръководството на ПФК Левски, в случай, че прецени да излъчва самостоятелно двубоите ни.

Където и да са те!!!!

Ние ще сме с Левски навсякъде. Винаги.

Свободата на нашия клуб започва от днес. Моделът "Бащица" очевидно не работи.

Призоваваме всички левскари да застанат зад Клуба в битката за нашата независимост с цената на всичко.

Призоваваме и другите клубове с публика, които не са създадени с аквариум, да подкрепят нашата обща битка.

Само Левски!

  Сподели
110