Крушчич: Това е най-важният мач за нас!


FUTBOL-TV

Крушчич: Това е най-важният мач за нас!

Старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич направи пресконференция преди финала за Купата на България срещу отбора на Локомотив Пловдив. Двубоят е утре (1 юли) от 19:15 часа и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски".

"Това е най-хубавият и най-важен мач за нас. Радвам се, че сме на финал и ще можем да се борим за трофей. Виждам голяма мотивация, както в отбора, така и при феновете. Надявам се да спечелим Купата на България. Засега нямаме проблеми и всички футболисти са здрави и тренират - единствено Юрич, не.

Като треньор мога да налагам модела на игра на футболистите, но най-важното е как те ще се справят. Те имат най-важната роля. Мачът е един. Има много компоненти за победа - мотивация, подготовка, настроение. Локомотив играе много добре, особено в средата на терена. Пресират много добре. Стилът им разчита на силна игра за първа топка. Знаем техните силни страни. Внимателно сме ги проучили. Отборите се познават добре. 

Ако спечелим сезонът ще бъде добър. Всички чакат този миг. Нашият отбор лека-полека израства. С всеки изминал мач прогресираме. Този финал е бонусът за свършената от нас работа. Дано да спечелим. Не искам да говоря дали работата ми зависи от крайния изход на мача. В ЦСКА винаги има напрежение. Аз и футболистите свикнахме - всеки мач е финал за нас. Няма да крия, че съм мотивиран да спечеля Купата. Същото важи и за футболистите и феновете. Задачата ни е да зарадваме привържениците. За мен е важно да спечелим, но в момента най-важни са футболистите и клуба. За мен това ще е първи голям трофей. Първо загубихме от Локомотив, след това направихме равенство - сега е време за победа.

Изиграхме много трудни мачове и то в цикъл сряда-събота. Играем при температури над 30 градуса и не е лесно. Футболистите обаче имат достатъчно време да се възстановят. Важно е да не губим игрови ритъм. Надявам се да сме в добра физическа форма за мача. Не сме тренирали дузпи. Причината е, че първо има продължения след 90-те минути. Знам кой може да изпълнява дузпи. Не искам да напрягам футболистите с подготовка за дузпи", заяви треньорът на ЦСКА. 

  Сподели
294