И този път Лион няма да сгреши със Стяуа


.

И този път Лион няма да сгреши със Стяуа

Олимпик Лион приема Стяуа в среща от 4-тия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Френският шампион е 2-ри в групата с 5 точки и нов успех над румънците ще даде добър шанс на тима да премине в следващия етап на надпреварата. Преди две седмици двата тима направиха истинско зрелище. От което победители излязоха французите (5:3).

Положението във френския шампионат също е по вкуса на Лион. Засега тимът е лидер с 4 точки пред преследвача Марсилия. Последният мач срещу Льо Ман бе спечелен с 2:0.

Загубата преди две седмици означаваше край на кариерата на Мариус Лакатуш начело на Лион. Стяуа не се представя на ниво и в домашния си шампионат като в момента тимът е 4-ти на 6 точки от лидера Динамо. Джордже Бекали назначи за нов наставник Доринел Мунтяну, който е рекордьор по мачове за националния тим.

За 4 годни това е 8 наставник. Така управлява Бекали. Преди време той освободи с лекота Пицурка, Оларою, Дзенга и Хаджи. На Мунтяну ясно бе заявено, че ако резултатите не се подобрят веднага, ще бъде уволнен.

Клод Пюел остави някои от лидерите в тима си да си починат като не ги пусна срещу Льо Ман. Жеан Макун, Тулалан и Жуниньо ще заемат обичайните си позиции. Калстрьом и Гросо също са на линия.

Не е ясно какъв състав ще избере Мунтяну. В равенството с Динамо в неделя той използва схемата, която налагаше предшественика му – 4-2-3-1. Капитанът Мирел Радой се връща в игра.

На хартия, а и с оглед формата Лион е фаворит.Класата им се видя и при обрата в Букурещ. Сега задачата очевидно е по-лека. А и Стяуа е вече 14 мача без победа в шампионската лига. Все пак тимът излиза за пръв път в турнира с новия си треньор, а това неминуемо ще даде резултат. До изненада обаче трудно ще се стигне.

Вероятни състави:
Лион: Веркутр, Гасама, Крис, Бумсон, Гросо, Тулалан, макун, Жуниньо, Кейта, Бензема, Фред
Стяуа: Сапата, Огарару, Гоян, Гинея, Голански, Ловин, Радой, Николае, Станчу, Семедо, Артуро

Последни 5 мача:
Лион: ППРПР
Стяуа: РРЗЗР

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат - 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
59