Треньорът на Лудогорец: Оставащите мачове от шампионата ще са като подготовка за нас


FUTBOL-TV

Треньорът на Лудогорец: Оставащите мачове от шампионата ще са като подготовка за нас

Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори за клубния сайт преди мача с Локомотив Пловдив.

- По-лесно ли се води отбор, който вече е станал шампион?
- Лудогорец винаги е имал най-големите амбиции. Водя отбор, които си поставя високи цели. Радвам се, че ги постигнахме. Първенството обаче за нас не свършва. Имаме още четири мача, които трябва да изиграем на добро ниво.

- С какъв състав Лудогорец ще довърши първенството наefbet Лига? 
- Ще се стараем да играем на високо ниво до края на първенството. По тази причина ще използваме абсолютно всички футболисти.  

- Как точно ще протече подготовката на Лудогорец за новия сезон, който започва на 24 юли?
- В оставащите четири мача ще играем за победа и на ниво. Но ще ги използваме и като подготвителни срещи. В тях ще дадем шанс на играчи, които не са вземали участие толкова често да покажат качествата си. Мисля, че разполагаме с равностойни футболисти. Който и да започне, ще даде всичко от себе си. Няма да се усети липсата на някои момчета. Тези четири мача ще покажат, че всеки, които излезе на терена, има място в този отбор. 

- Каква е оценката ви за играта на Лудогорец под ваше ръководство?
- Корона вируса наруши донякъде работата ни като екип. Дългата непредвидена пауза обърка всякакви наши планове в шампионата  Но въпреки това, постигнахме добри резултати. Тимът продължи да преследва целта си и накрая я постигна. Пиша отлична оценка на всички, защото след тази пауза успяхме да спечелим важните срещи и четири кръга преди края сме шампиони. 

- Какво постигнахте и какво не за шестте месеца, в които сте треньор на Лудогорец?
- През тези шест месеца затвърдихме мястото на Лудогорец, за което е работил десет години. По-подробна оценка за себе си ще мога да дам след два месеца, когато започнат мачовете в европейските клубни турнири. Доволен съм от всичко. От начина, по който функционира клубът, от условията, които предлага, от работата ми с футболистите и ръководството. Надявам се всичко да бъде наред и за в бъдеще и да постигнем целите си в Европа.

- Какво е според вас нивото на футбола в България след паузата заради корона вируса?
- Мога да направя сравнение с чешката първа лига, където работих преди да дойда в Лудогорец. Отборите в първата шестица на българското първенство са качествени. Имат добри селекции. Мачовете помежду ни са интересни. Първите отбори в България имат място сред топ тимовете в чешкото първенство.

  Сподели
179