ЦСКА си върна на Ботев Пловдив и отива на финал за Купата


FUTBOL-TV

ЦСКА си върна на Ботев Пловдив и отива на финал за Купата

ЦСКА се наложи над Ботев Пловдив с 2:0 в полуфинална среща реванш от турнира за Купата на България. Първата среща завърши наравно - 0:0 и така "армейците" се класират на финал, където ще срещнат другия пловдивски тим - Локомотив.

"Червените" доминираха през по-голямата част от мача и заслужено се поздравиха с победата, успявайки да си отмъстят на този съперник за миналата година, когато "канарчетата" ликуваха след двата полуфинала. Този път обаче късметът бе на страната на столичани.

Бившият капитан на ЦСКА Иван Бандаловски отново се разписа за "армейците". Той си отбеляза автогол в 19-ата минута, засичайки центриране на Турицов. В 54-ата Али Соу удвои за радост на по-голямата част от феновете по трибуните. Домакините пропуснаха още няколко добри положения за гол, а за пловдивчани единствената по-интересна ситуация се откри пред Неделев, който от фаул нацели гредата.

В крайна сметка ЦСКА отива на финал срещу Локо Пловдив. Иначе днешната среща бе белязана и от скандал, но не по трибуните, а извън стадиона. Феновете на Ботев замеряха полицията с бомбички, тъй като голяма част от тях не бе допусната до стадиона. В крайна сметка всичките фенове на бултрасите се появиха на "Армията", макар и с известно закъснение.

  Сподели
227