Локо Пловдив елиминира Левски и ще защитава трофея си на финал (видео)


FUTBOL-TV

Локо Пловдив елиминира Левски и ще защитава трофея си на финал (видео)

Локомотив Пловдив се класира на финал за Купата на страната. Тази вечер "смърфовете" завършиха наравно - 0:0 като гости на Левски и благодарение на успеха си с 2:0 в първия двубой - пловдивчани продължават напред.

"Сините" могат да съжаляват, тъй като не изиграха лош мач и имаха не малко положения за гол. Лош късмет и добрите изяви на Мартин Луков запазиха двете нули на таблото, което е по вкуса на "смърфовете".

Момчетата на Георги Тодоров започнаха по-агресивно мача, но без да успеят да застрашат вратата на Мартин Луков в началните минути. В 24-ата минута младият Станислав Иванов имаше шанс да открие резултата, но изстрелът му бе неточен и мина покрай вратата на "смърфовете".

С течение на двубоя Локомотив заигра по-стабилно, а минути преди края на първата част Георги Георгиев попречи на "смърфовете" да отбележат. Стражът на "сините" спря с една ръка топката, която летеше към  вратата му след удар от въздуха на Бирсент Карагерен.

На почивката Георги Тодоров реши да започне със смените, като Найджъл Робърта замени Стайн Спиерингс, а Мартин Райнов влезе на мястото на Франко Мазурек.

След подновяването на играта и двата тима не успяваха да задържат топката в свое владение дълго време. В 57-ата минута Левски все пак стигна до възможност пред вратата на гостите. Робърта бе изведен зад гърба на отбраната на Локо, но Диниш Алмейда спря нападателя. В 63-ата минута Иван Горанов центрира в наказателното поле на главата на Паулиньо, който стреля към вратата на Луков, но стражът на "смърфовете" се намеси и изби в корнер. "Сините" обаче продължиха с натиска си в търсене на гол. Станислав Иванов прати топката високо над вратата, но секунди след това Найджъл Робърта опита да вкара със задна ножица, но стреля право в тялото на Луков. Мартин Райнов пък не успя да се справи с добавката.

До края "сините“ опитаха всичко по силите си, но до гол не се стигна. В последните секунди гол на Каргас бе отменен за фаул в атака. 

Иначе двубоят бе последен за капитана на Левски - Живко Миланов, който слага край на кариерата си. 

Локо ще чакат победителя от двойката ЦСКА - Ботев Пловдив в директен спор за трофея.

  Сподели
214