Ферарио Спасов: Не бива да правим драми, ако отпаднем за Купата


FUTBOL-TV

Ферарио Спасов: Не бива да правим драми, ако отпаднем за Купата

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Ферарио Спасов сподели  очакванията си за реванша с ЦСКА. Наставникът на "канарчетата" коментира актуалните теми около пловдивчани, както и какви са шансовете за преодоляване на "червените". Ето какво каза той пред клубната телевизия:

"Очакванията са да постигнем резултат, който да ни даде възможност да се класираме. Не виждам какво повече може да се говори за този мач. Ясно е какво трябва да направим, за да се класираме напред. Ще имаме проблеми със стартовия състав, но вярвам, че всички момчета ще дадат най-доброто от себе си. Но не трябва да имаме свръх очаквания. Ако се класираме на финал - трябва да го приемем като нещо нормално", започна той.

"Една добра игра очаквам. Поехме отбора в едно незадоволително положение, а сега атакувам Купата и имаме важни баражи за Лига Европа. Хубаво е, че привлякохме Виктор Генев. Работим и по други имена по селекцията. Трябва да уважаваме момчетата за усилията, които хвърлиха. Пак казвам - не трябва да товарим момчетата и не трябва да правим драми, ако не се получат нещата. Ние продължаваме да налагаме играчи от нашата школа, което не прави нито един отбор от А група. Разполагаме с доста млади футболисти. При ЦСКА и Лудогорец знаете какви играчи влизат. При нас има момчета, които купуват торти за дебюта си в А група. Това в рамките на шегата, но е така. За това се губи равностойност. Някои други момчета имат по-добри качества. За това казвам, че трябва да сме търпеливи. Трябва да си направим изводи какво ни трябва за следващия сезон. Бъдете сигурно, че това нещо ще го направим", добави Феро, като изрази недоволството си от програмата в шампионата и многото мачове:

"Програмата е убийствена по отношение на натоварване на отбора - през 3 дена да се играе. Който е мислил това, не се е сетил за здравето на футболистите или за някакво качество на футбола. Приемаме го, правилно или неправилно - няма значение. Трудно е. Използваме едни и същи футболисти. Не мога да им дам почивка. Утре дано да разполагам с най-доброто и по-добрият отбор да спечели", завърши Спасов.

  Сподели
101