ЦСКА и Ботев Пловдив отново няма да си вкарат в редовното време


FUTBOL-TV

ЦСКА и Ботев Пловдив отново няма да си вкарат в редовното време

ЦСКА - Ботев Пловдив
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 24.06.2020 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Драгомир Драганов


ЦСКА приема Ботев Пловдив на своя стадион в среща-реванш от полуфиналите в турнира за Купата на страната. Първият мач между двата тима завърши без голове - 0:0, което остави интригата за двубоя в столицата. Двата отбора се срещнаха в тази фаза и през миналата кампания, като тогава пловдивчани бяха крайни победители. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

В лагера на ЦСКА се мисли повече за заразения играч на тима с коронавирус, отколкото за предстоящия важен мач. Ден след ремито с Левски, стана ясно, че Тони Юрич е заразен с COVID-19. Националът на Австралия вече е изолиран от всички останали играчи на тима. Целият отбор е на базата в Панчарево и през последните дни играчите се подлагат на тестове.

Добрата новина за Милош Крушчич е, че футболистите, които бяха застрашени от натрупване на картони се "опазиха" в дербито срещу Левски. Така няма да има наказани и треньорът ще разчита на най-доброто за важния мач с Ботев. Изключение обаче прави Стефано Белтраме. Бившият футболист на Ювентус също имаше съмнения, че може да е болен от коронавирус, но тестът му се оказа отрицателен. Все пак той няма да е на линия за мача с "канарчетата", тъй като до преди ден имаше висока температура.

Крушчич може да не направи нито една промяна от стартовия състав, който започна срещу Левски. Под въпрос е може би Енрике Рафаел. Той започна добре срещу "сините", но много бързо се измори и бе сменен от треньорския щаб. Не е изключено той да остане на пейката за сметка на Джеси. Други промени не се очакват.

Капитанът на Ботев Пловдив - Лъчезар Балтанов, вече трети мач играе с разкъсан менискус на десния крак. Дефанзивният халф стиска зъби въпреки силната болка.

Балтанов бе заменен при победата над Ботев Враца с 3:2 в средата на второто полувреме, тъй като не можа да издържи. Поради тази причина основният футболист в състава на Ферарио Спасов е под въпрос за гостуването на "канарчетата" в полуфиналния мач реванш за Купата на България на "Българска армия".

Димитър Тонев получи контузия малко преди двубоя с Ботев Враца. След направения преглед от медицинския щаб на "канарчетата" бе установено, че халфът е с навехнат глезен.

Юношата на "жълто-черните" е и със сериозен оток в десния глезен. В момента десният крак на полузащитника е обездвижен с ботуш, а възстановяването му ще отнеме около десет дни. Той ще пропусне и мача с ЦСКА.

В щаба на Ботев Пловдив до този момент не рискуваха и пазиха Джонатан за реванша с ЦСКА. "Канарчетата" се надяват, че ще успеят да вдигнат бразилеца до срещата. Джонатан Перейра е с проблеми в рамото от предишния мач с врачани. Бразилецът пропусна загубата с 1:2 от Лудогорец в Разград. В отбора има още проблеми с контузени играчи, за което намекна и самият Ферарио Спасов след последния мач срещу тима от Враца.

"Имахме трудности със състава и затова ползвах момчета от школата. Няма друг отбор в елита, който да използва толкова играчи в младежка и юношеска възраст. Тодор Неделев даде разликата в мача и това едва ли е изненада. Имам ограничен избор на играчи и затова правя постоянни ротации. Ще изпитваме затруднения до края на сезона в това отношение. Трябва да се засилим в почти всички линии за следващия сезон", коментира Спасов.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
342