Върба: Имахме проблеми в атакуващ план, срещу Ботев ще има промени (видео)


FUTBOL-TV

Върба: Имахме проблеми в атакуващ план, срещу Ботев ще има промени (видео)

Треньорът на Лудогорец Павъл Върба даде интервю за клубния сайт и клубната телевизия. Чешкият специалист сподели очакванията си за предстоящия мач с Ботев Пловдив, като коментира и равенството с Арда в отложения мач, който се игра в сряда на стадион "Лаута".

- Готов ли е отборът за мача с Ботев Пловдив?
- Разбира се. Взели сме си поуките от мача с Арда. Искам оттук нататък да продължим да играем силно, както го правихме в домакинските си мачове. 

- Имате ли някакви кадрови проблеми преди мача?
- Не тренираме в пълен състав. Имаме няколко играчи, които тренират индивидуално, защото имат някакви проблеми. Все пак имаме още два дни до мача и се надявам да ги възстановим. Вярвам, че за двубоя с Ботев ще бъдем в пълен състав.

- Възможни ли са промени в състава в сравнение с гостуването на Арда?
- Анализът, който направихме след мача, показа, че в него имахме проблеми в атакуващ план. Все още нямам в главата си състава за мача с неделя. Ще мислим. Но определено това, което играхме срещу Арда не ми хареса. Затова вероятно ще има някои промени в състава. 

- Анализирахте ли детайлно мача с Арда и защо се стигна до равенството?
- Всички очакват от нас да печелим такива мачове без проблем. Срещу Арда видях проблем в това, че не бяхме активни в предни позиции. Атакувахме с малко футболисти. Имахме само присъствие пред противниковата врата. Повече държахме топката в центъра. Това нещо трябва да го променим.

- Лудогорец изигра вече 4 мача след подновяването на сезона - две контроли и две официални срещи. Коментарът ви за състоянието на отбора към момента?
- Ситуацията не е приятна. След дълга пауза започнахме отново да играем мачове. Мисля обаче, че нещата идват на мястото си. Постепенно нещата ще се нормализират. Разбира се, най-много ме радва, че отново има фенове по мачовете. Футболната атмосфера се връща по стадионите. Глобално футболът все повече прилича на играта, която бяхме свикнали да наблюдаваме.

- В кой момент Лудогорец ще бъде във върхова форма?
- Трудно е да се отговори на този въпрос. Ситуацията е трудна и неприятна за всички отбори. Нашите амбиции са високи. Ние няма да спрем да ги преследваме. Ще направим всичко възможно да ги осъществим.

- Близо тримесечното прекъсване във футбола отразило ли се е негативно върху отборите в световен мащаб?
- Ситуацията е еднакво трудна за всички отбори. Както в България, така и в Европа. Нещата ще се нормализират. На мен ми липсва публиката на някои мачове, които гледам. Не изпитвам удоволствие като гледам мач на празен стадион. Надявам се скоро атмосферата по стадионите да се върне.  


  Сподели
214