Лудогорец и Арда поделиха по точка


FUTBOL-TV

Лудогорец и Арда поделиха по точка

Лудогорец направи 1:1 с Арда в отложен мач от 23-ия кръг. По този начин разградчани водят с 10 точки пред вторите в класирането - Локомотив Пловдив и ЦСКА - 6 кръга преди края на сезона.

Павел Върба за втори пореден път остави извън 11-те Марселиньо, който е изостанал с подготовката. Голмайсторът Кешерю пък бе извън групата заради контузия.

Срещата, която бе отлагана два пъти заради коронавируса, започна с 3 минути по-късно. Причината бе, че мрежата на дясната врата бе скъсана. Любопитното е, че те бе завързана от вратаря на гостите Владислав Стоянов. "Орлите“ можеха да открият резултата в 8-ата минута. Тогава Стефан Баджи качи топката на главата на Георги Терзиев, който отблизо не уцели вратата. След това домакините погледнаха по-смело към вратата на шампионите, като в 28-ата минута Александър Георгиев центрира отлично за Ради Василев, който от чиста позиция не уцели вратата. След това Иван Коконов би право в ръцете на Владо Стоянов.

В 37-ата минута Лудогорец поведе в резултата. Баджи центрира отдясно, Драгош Григоре се пребори с двама защитници на Арда и свали към Жоржиньо, който от въздуха не остави шансове на Месут Юсуф. Домакините изравниха само 4 минути след това. Спас Делев даде  асистенция към Иван Коконов, който избяга от Антон Недялков и елегантно копна топката над Владо Стоянов.

В първите секунди на втората част Арда бе много близо до втори гол. Ради Василев проби отдясно и шутира силно, като кълбото срещна напречната греда. След това Лудогорец натика съперника в неговата половина, но реалните опасности липсваха.

Все пак в 83-ата минута Жоржиньо отправи страхотно воле, но Месут Юсуф бе на мястото си.

  Сподели
155