Локо Пловдив взе приличен аванс преди реванша с Левски


FUTBOL-TV

Локо Пловдив взе приличен аванс преди реванша с Левски

Локомотив Пловдив се наложи над гостуващия Левски с 2:0 в първа среща от полуфиналите в турнира за Купата на България. "Смърфовете" нанесоха решителните си удари през първата част. 

В 23-ата минута след грешка на Каргас - Масоеро изведе Митко Илиев, а Футболист номер 1 на България за 2019 година беше изпуснат от Найденов и Райнов и с изстрел от 16 метра даде аванс на "черно-белите". Самият Миятович също може да бъде винен за гола, тъй като можеше да реагира по-добре.

Малко преди почивката Локо вкара втоги гол, който падна след страхотна многоходова атака. Томашевич нахлу добре, а Миятович напусна вратата си. Хърватинът центрира и намери връхлитащия Карагарен, който без проблем удвои аванса на тима си.

Второто полувреме започна с корнер за Левски. След центрирането се получи карамбол, при който Найджъл Робърта можеше да вкара, но Мартин Луков спаси.  В 69-ата минута Левски стигна до положение за гол. При една контраатака резервата Станислав Костов излезе на добра позиция и се опита да преодолее Луков. Ударът му обаче бе много слаб. В 86-ата минута Момчил Цветанов центрира, но Миятович изби от главата на Малембана.

Така носителите на Купата направиха важна крачка към класиране на финал, но в крайна сметка всичко ще се реши на реванша, който ще е на "Герена".

  Сподели
288