Крушчич: Али Соу е много важен футболист! Подценявате го и това не ми харесва!


FUTBOL-TV

Крушчич: Али Соу е много важен футболист! Подценявате го и това не ми харесва!

Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич обяви, че е недоволен от това, че журналистите подценяват качествата на Али Соу и Евандро.

“Евандро и Али Соу са изключително важни футболисти за нас. Малко ги подценявате и съм недоволен от това. Те вкарват най-много голове. Не виждам причина да не разчитам на тях", каза Крушчич на днешната си пресконференция преди утрешния първи полуфинал за купата на България срещу Ботев Пловдив.

Треньорът бе попитан и дали "червените" ще се разделят с Греъм Кери, което също не се прие добре от сърбина.

“Този въпрос изобщо не стои на дневен ред. Това не е информация, а догадки. Не виждам защо да отговарям на този въпрос. Кери продължава да показва защо сме го привлекли", обяви наставникът на червените, който за утрешния сблъсък с канарчетата сподели следното:

“Влизаме на финала и на двата фронта – както в първенството, така и за Купата. Играхме срещу този съепрник два пъти и ги победихме с по 1:0, което значи, че срещу тях играхме трудни мачове. Очаквам така да е и в сряда – труден мач до последните секунди. Атмосферата в отбора е добра благодарение на победата и последните резултати. Всички са здрави. Само Рубен Пинто няма да играе заради картони.

Всички отбори, включително и Ботев, имат силни и слаби страни. Подробно сме ги анализирали. Неделев е един изключителен футболист. Също и момчетата в средата на терена. Анализираме силните им качества и ще използваме слабите им страни.

Не искам да използвам думата “Провал" при отпадане. Ще играем сериозно. И в първенството ни чакат сериозни и важни мачове. И там искаме да спечелим, няма да се крием. Но сега обръщаме внимание на Купата. Много гръмка е думата провал. Ще се борим. Нашата цел е да спечелим финала. Не мисля негативно, само позитивно.

Този мач не е като първенството. Ще играем по интелигентен, мъдър начин, който да ни доведе до позитивен резултат. Да, ЦСКА ще търси победа, но няма да лети, а ще играе мъдро и дисциплинирано.

Мачът с Витоша е съвсем различен. Там атакувахме 90 минути. Сега се очаква друг тип игра. Ботев е много по-качествен отбор, заслужава уважение. ЦСКА ще търси победа, но ще играе мъдро, интелигентно, организирано. Залогът е голям – финал. Това налага да играем по този начин. Имаме опитни футболисти, които са играли такива мачове, имат голямо желание за изява.

Всички отбори са в еднакво положение. Всички играем едновременно мачове. Както е за нас, така е и за тях. Ако ние сме изморени, и те ще са в същото положение. На пейката имаме достатъчно качествени футболисти, които могат да влязат. Това се видя срещу Витоша.

Желанието за реванш може да е допълнителен стимул. Но в никакъв случай не трябва да е нещо прекалено и да се стига до крайности. Това е само един допълнителен стимул да сме още по-агресивни, мотивирани и съсредоточени. Имам в отбора и умни, и опитни футболисти. Нямам суеверие и не мисля по този начин за реванш", каза Милош Крушчич.

  Сподели
207