Локо Пловдив и Левски ще оставят интригата за реванша


FUTBOL-TV

Локо Пловдив и Левски ще оставят интригата за реванша

Локомотив Пловдив - Левски
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 09.06.2020 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия:


Локо Пловдив приема Левски своя стадион в парк "Лаута" в първа среща от полуфиналите за Купата на страната. Турнирът е важен и за двата тима, които евентуално могат да спасят сезона с този трофей. Докато шампионът вече излгежда ясен, то интригата за Купата остава. Все пак трябва да се има предвид дългово време, в което отборите не тренираха, заради пандемията. Така прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Смяната на собствеността при "сините" - веднага породи слухове за една рокада по оста Локо Пловдив - Левски. Новият бос на столичани Наско Сираков бе пожелал да върне в отбора Георги Иванов - Гонзо. Последният в момента работи като спортен директор в Локо, като в крайна сметка е отхвърлил предложението от "Герена".

Иначе Левски ще бъде без своя капитан Живко Миланов и в мача с Локомотив Пловдив от турнира за Купата на България. Треньорът на "сините" Петър Хубчев обяви на пресконференцията след дербито с Лудогорец, че крайният защитник няма да бъде готов за игра.

Състояниято на друг бранител - Деян Лозев, също е тревожно. За него ще се преценява в деня в мача. Аут за сблъсъка с "черно-белите" ще бъде Паулиньо. Бразилецът изкара петия си жълт картон от началото на сезона срещу Лудогорец и ще бъде наказан. Добрата новина за Хубчев е завръщането на Хали Тиам и Дени Алар. Двамата изтърпяха наказанията си.

Треньорът на Локо Пловдив Бруно Акрапович пък няма чак толкова много проблеми преди двубоя. В отбора му няма наказани или контузени футболисти.

"Ще ги гледаме Левски срещу Лудогорец. За Купата нещата са 50:50, ще направим така, че да успеем да победим", коментира Акрапович. Мнението му сподели и капитанът на "смърфовете" Димитър Илиев:

"Със сигурност Левски имат по-тежък мач (срещу Лудогорец), но и нашият не беше никак лек. Не може да се говори за натрупана умора. Важно е как ще се възстановим и да няма контузии. Мисля, че след няколко мача напълно ще влезем в кондиция. Що се отнася до мача с Левски, отборите се напълно равностойни и се борят на два фронта. Ще направим всичко възможно да вземем преднина в първия мач и да отидем със самочувствие в София за реванша. Много е важно да не допуснем гол. Тези мачове са много по-различни от двубоите във вътрешното първенство".

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257