Локо Пловдив удари Етър при подновяването на шампионата у нас


FUTBOL-TV

Локо Пловдив удари Етър при подновяването на шампионата у нас

Локомотив Пловдив се наложи над Етър с 2:0 в първи мач след близо тримесечно прекъсване на футбола по терените в България. Двата отбора очаквано бяха загубили форма, като тимът от старата столица бе близо до това да си тръгне с точка.

Мачът започна с натиск на домакините. Още в 3-ата минута след центриране отляво Алмейда с глава стреля в аут. В 12-ата минута Анте Аралица от много добра позиция не успя да уцели рамката.

Още на два пъти домакините направиха опасни атаки, но вратарят Господинов се намесваше навреме и пръв стигаше до топката. Етър направи хубава атака в 27-ата минута, когато Добрев намери Тони Йорданов, той центрира отдясно и ударът на Ангелов бе блокиран, а после Огнянов стреля силно над вратата.

И през втората част Локомотив продължи да натиска, но не успяваше да матира отбраната и вратаря. В 58-ата минута Димитър Илиев стреля слабо, но Господинов улови, а малко след това Умарбаев завърши с удар в ръцете на вратаря. В следващите минути Етър изпусна да поведе. Тонислав Йорданов бе намерен сам, но не можа да отиграе добре. Отново играчът на ЦСКА, който е преотстъпен на Етър бе близо до гол в 66-ата минута, когато проби технично отляво и от малък ъгъл стреля в напречната греда. В следващата атака отново Йорданов стреля опасно до гредата.

В 76-ата минута след центриране отляво дебютантът Малонга с глава вкара за 1:0. В 82-ата минута след центриране отдясно Огнянов си отбеляза автогол за крайното 2:0.

  Сподели
141