Спецпрокуратурата: Божков е обвинен за убийствата на четирима души


FUTBOL-TV

Спецпрокуратурата: Божков е обвинен за убийствата на четирима души

Днес, 27 май 2020 г., Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност босът на Левски - Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления.

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Припомняме ви, че Васил Божков, избяга в ОАЕ след невиждани разкрития за него и неговия бизнес, които за първи път се осмелиха да направят Цветомир и Боян Найденови. Заедно с Божков в Дубай е и дясната му ръка Георги Попов.

До днес срещу скандалния Божков имаше повдигнати 11 обвинения за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. 

  Сподели
279