Пената: Левски дано се оправят, но почвам да се питам БФС къде са се скрили?


FUTBOL-TV

Пената: Левски дано се оправят, но почвам да се питам БФС къде са се скрили?

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев се обяви против обединение с новия член наefbet Лига ЦСКА 1948. Темата е обект на дискусии от някои медии.

"Това са несериозни неща. Първо, между двата клуба няма нищо общо. Онези какво могат да се сравняват с ЦСКА и да коментират? Не разбирам кой си ги измисля и ги пуска тези приказки. Това е ненормална работа дори да се обсъжда. Щяло да има две ЦСКА-та...Ама онези са 1948. Нямат нищо общо с ЦСКА. Има си закони, не е редна да ползват името и емблемата.

ЦСКА си плати емблемата, върна дългове. Цялата работа се прави, за да опитат да предизвикат нашите фенове да направят някоя грешка. И ако стане нещо, после ще го пишат на наш гръб, на името на ЦСКА, на президента, ще има коментари. Това е целият умисъл според мен", казва Пенев пред "Тема Спорт".

Той говори и по въпроса за реконструкцията на "Българска армия", която беше забавена заради пандемията.

 
"От наша страна всичко е точно. Беше направена оценка, но не знам защо се бавим. Нали дойдоха от комисията и видяха какво е? Да не чакат тухлите да започнат да падат? Все пак това е 50-годишен стадион. Собствениците са вного загрижени. Дано не повтаряме епидемии и болести, а вече да погледнем малко към цимента и тухлите и да започнем да градим нещо за поколенията", допълва Стратега.

"За Купата ни чакат сериозни мачове. Там не можеш да наваксаш точките и а поправяш грешките. Дано в БФС да не им мине през акълите да направят полуфиналите в един мач. То ще е все едно да отидеш да си купиш бельо и да го забравиш в магазина. Всеки от четирите отбора ще се хвърли, ще е много интересно. Но това не означава да забравим първенството. Да не се получи така, че на футболистите да им избягат душите. Да, на феновете им омръзна без трофей. И с ръководството е така. Да не говорим, че на тях и други неща са им на главите. Трябва да се планират финанси, за отбора, много теми са актуални", казва Пената и се спира на темата с оцеляването на Левски, която доминира в последните седмици.

"За Левски нищо няма да казвам. Няма да е спортсменство ние да ги коментираме като цесекари. Дно да се оправят и да си играем дербитата. Аз се надявам всичко с тях да е добре. Вече обаче започвам да се питам хората в БФС да не са отишли някъде на лагер. Къде са се покрили? Кога ще правят конгрес? Обидно и несериозно е това отношение. Време е да се раздвижат", завършва легендарният специалист.

  Сподели
116