Синът на Гунди: Запитайте се какво е Левски за вас


FUTBOL-TV

Синът на Гунди: Запитайте се какво е Левски за вас

Синът на легендата на Левски Георги Аспарухов-Гунди Андрей, публикува емоционален пост по случсй 106-годишнината на клуба, която е на 24 май. Неговият призив е навечерието на празника за "сините" фенове всеки да се попита: "Какво е “Левски" за мен?" и това ще даде отговора за излизане от "тежките времена".

Левски организира специално събитие - онлайн концерт, което ще се излъчи онлайн в неделя от 19:14 часа. А феновете вече изкупиха виртуалните билети за пълния капацитет на стадион "Георги Аспарухов", заради което  бяха пуснати в продажба нови талони. Изкупените ценни хартийки вече са над 20 хиляди.

"В навечерието на 106-тата годишнина се попитах, какво е “Левски" за мен?
Отговорът се оказа не толкова лесен. Все пак от всичките фрази се открои една -
“Левски" е идея!
Наистина , колко просто казано - Идея....
Думите са на Рихард Езра, един от многото интелектуалци, видяли в “Левски" нещо повече от клуб.
През тези 106 години никой не се интересуваше, дали името е сменено, или успехите не са очакваните. Победите и загубите са мерило за обикновените отбори. Нашият не е обикновен, защото е кръстен на “Апостола", и това някакси задължава. Нашата публика през годините е показала, че да гледаш мач на “Левски" е привилегия, и дори да падаш с 6:1 на Герена, да имаш сили да извикаш “Ама Патрата какъв им го заби"!
У нас няма други отбори, създадени в градинка, от ентусиазирани момчета, които да имат почитатели във всяко кътче на България! Това е признанието, което в поредните трудни времена трябва да помним и да пазим!
Признание, за което са допринесли плеяди от таланти със сини фланелки.
Най-трудно се оказва настоящето. Разединени и несигурни, но все пак с общата любов - “Левски"!
Надявам, в навечерието на годишнината, всеки да отдели минута, и да си зададе същият въпрос: Какво е “Левски" за мен?Отговорът ще ни помогне да намерим верния път, и да излезем от тези тежки времена. Всъщност така, както го правим 106 години....

102