По 300 човека на мач от елита


FUTBOL-TV

По 300 човека на мач от елита

Спортният ни министър - Красен Кралев, утвърди указанията за прилагане на противоепидемични мерки, както и Концепция и насоки за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. 

Ето част от най-интересните точки:

Стадионите вefbet Лига ще бъдат разделени на 3 зони: 
Зона 1 – вътрешност - включва всички зони с лица, които са нужни за провеждането на двубоя, т.е. футболисти, треньори и съдии, журналисти 
Зона 2 – трибуни - включва седалките, ВИП зоната и журналистическите ложи
Зона 3 – външна част - всички зони на територията на клубната база 

Максималният брой присъстващи на футболен мач в един и същ момент е 300 човека, като медиите имат само 10 места. Запалянковци не се допускат. 

Във всяка зона може да има по максимум 100 човека, като няма как в една да има 150, а в друга - 50, например. 

Отборите трябва да пристигат с повече транспортни средства на стадиона, за да има метър и половина разстояние между физическите лица, което означава, че футболистите на домакините ще пътуват до срещите с личните си автомобили и само по един в кола. 

Двата отбора не бива да се засичат при пристигане на стадиона, както и ще използват различни маршрути към съблекалните, а времето, прекарано в тях, трябва да бъде сведено до минимум. В съблекалните маските са задължителни, а при излизане към терена подредбата трябва да бъде шахматна. 

На терена се излиза без придружаващи деца и без талисмани. Отборните снимки и ръкостисканията са забранени.  

Всички присъстващи, освен футболистите, трябва да носят маски, а момчетата, които връщат топките, трябва да ги дезинфекцират преди това. Къпането след мачовете се извършва или вкъщи, или по един в съблекалнята. 

Всеки клуб е задължен да има офицер по хигиената, както и голям брой хигиенисти.

  Сподели
183