Герджиков обясни правилния начин за прехвърляне на акциите на Левски


FUTBOL-TV

Герджиков обясни правилния начин за прехвърляне на акциите на Левски

Авторът на Търговския закон проф. Огнян Герджиков обясни какво точно трябва да се направи, за да бъдат прехвърлени акциите на Левски. Както е известно, тази сутрин укриващият се в Дубай обвиняем Васил Бошков обяви, че ще прехвърли ценните книжа на Наско Сираков. Наскоро проф. Герджиков сподели, че прехвърлянето на акциите на премиера Бойко Борисов, според начина на извършване, е пунта мара. Още тогава той разясни как се джиросва една ценна книга, а сега отново го припомни.

 "Акциите или временните удостоверения могат да се прехвърлят по всички известни способи за прехвърляне. Но специално при акциите най-често се използва един комбиниран метод, един договор и след това като правно-техническо средство джирото. Няма пречка и само джирото, макар и като рядка хипотеза е възможно. Но е много важно джирото да бъде на гърба на ценната книга. Нещо, което първоначално не знаех, че не е така и се изказах без да знам фактите. Сега вече нещата са ми ясни, след като видях т.н джиро на отделен документ, което няма абсолютно никаква стойност“, сподели пред bTV проф. Огнян Герджиков.

"Ако иска титулярът на акциите, респективно временното удостоверение, да ги прехвърли, нека бъде така любезен да го направи на гърба на ценната книга, или ако там са запълнили джирата на т.н алонж, а не дава документа. И този, който е последният джиратар, който е собственикът, трябва да прехвърли на когото намери за добре. Както разбирам, това вероятно ще бъде Наско Сираков", добави бившият депутат.

86