Локо Пловдив отстрани Миньор, Славия излъга Етър


А. Терзийски

Локо Пловдив отстрани Миньор, Славия излъга Етър

Локомотив Пловдив надви с 2:1 гостуващия отбор на Миньор Перник и се класира на 1/4-финал в турнира за Купата на България. Головете за "смърфовете" отбелязаха Христо Златински и Здравко Лазаров, докато за перничани точен бе Горан Янкович.

Първото полувреме на мача не бе особено силно и чистите голови положения бяха рядкост. Все пак двата отбора си размениха по една опасност пред двете врати, но в крайна сметка от тях не произлезе нищо и първите 45 минути завършиха при нулево равенство.

Втората част стартира по отличен начин за домакините от Локомотив, които успяха да излязат напред в резултата само три минути след подновяването на играта. Здравко Лазаров изведе по прекрасен начин Христо Златински зад гърба на отбраната на гостите, халфът си овладя кълбото с ръка и останал сам срещу вратаря на "чуковете" Иво Иванов нямаше никакви проблеми с прецизен удар да изпрати коженото кълбо в мрежата зад него за 1:0.

Четири минути по-късно влезлият като резерва нападател Саканоко стреля с глава след центриране на Базил Де Карвальо, но ударът му прелетя в аут. В 73-ата минута авторът на първото попадение за пловдивчани Христо Златински можеше да сложи точка на спора в този двубой с втори гол, но той пропусна шанса си да се превърне в герой за Локомотив Пловдив, след като останал сам срещу стража на Миньор стреля право в него.

"Смърфовете" все пак успяха да стигнат до втори гол в последната 90-а минута на мача, а негов автор бе Здравко Лазаров. Електричката се възползва от груба грешка на Даниел Златков и изкочи абсолютно сам срещу Иво Иванов, за да може след това да разтреля голкипърът на перничани за 2:0.

Зрителите на стадиона в пловдивския квартал "Лаута" станаха свидетели на много бърза реакция от страна на гостите от Перник, които в даденото от главният съдия Радан Мирянов продължение на срещата съумяха да върнат едно от попаденията чрез Горан Янкович, но за нещо повече "чуковете" нямаха време.

Отборът на Славия също прескочи 1/8-финалната фаза на надпреварата, след като постигна труден успех с минималното 1:0 над тима на Етър като гост. Единственият гол за "белите" на стадиона във Велико Търново, който бе изпълнен от над 8000 ентусиазирани до краен предел фенове на домакините, вкара Радослав Димитров в 39-ата минута. Неговото попадение бе бурно оспорвано от спортното ръководство и футболистите на Етър, които претендираха за засада, но главният арбитър не уважи техните претенции и зачете голът на столичани.

  Сподели
116