Хиндлиян: Избори вече имаше! Всички сме зад Наско Сираков


FUTBOL-TV

Хиндлиян: Избори вече имаше! Всички сме зад Наско Сираков

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян говори пред медиите преди днешната важна среща на "Герена".

"Изглежда, че актуалните собственици не са запознати със ситуацията, защото избори вече имаше. Имаше човек, който излезе и пое отговорност. Това е живата легенда на клуба, който каза, че е готов да поеме нещата в свои ръце. И оттам нататък се поведе този своеобразен избор. Всички левскари се строихме зад Наско Сираков. Ние реално го издигнахме. Имаше всякакъв вид подкрепа от левскарската общност към г-н Сираков. В този смисъл изборите са се провели. Може би г-н Божков си представя балотажи, но резултатът няма да е различен. Който участва в тази анкета, влиза в цирка“.

"Аз се обръщам към всички, които обичат клуба – продължавайте да дарявате и не влизайте в цирка, не ставайте заложници на тази игра. Левски никога не е бил в такава ситуация. Не знам защо това нещо минава през този клуб. В същото време ние разсъждаваме по въпроса трябва ли някой определен човек да дарява, или да не дарява. Защото и тази тема се завъртя вчера след голямото дарение, което беше получено в клуба. Спомнете си времето назад. В продължение на години Левски се управляваше със заеми. Откакто Васил Божков и фирмите около него поеха Левски, клубът започна да се управлява с дарения. Всичките суми на Васил Божков и фирмите около него, които влизаха в клуба, бяха подписвани като дарения. Когато Васил Божков изпадна в ситуацията, в която е, през януари месец и сe оттегли от финансирането на клуба, и тогава имаше нужда от средства, Левски продължи да се издържа и управлява от дарения от всички привърженици. Ние не можем да се поставяме в позиция кой да дарява и кой да не дарява. Защото, ако сме против един определен тип дарения, сме били за даренията на Божков. Тогава не излязохме да кажем, че сме против даренията на г-н  Божков“.

"Аз смятам, че трябва да отидем на спешно общо събрание. "Тръста“, като миноритарен собственик, трябва да свика спешно събрание, нe да изпадаме в дребнотемия и да се правим на съдници от страната на морала. Защото, в крайна сметка, всички продължаваме да играем в цирка и да скачаме на въже. Не е това целта. Целта е Левски да излезе от тази ситуация, в която се намира, колкото и да е трудно. Общността да бъде здрава и хомогенна, защото това се постига изключително трудно. В България – двама човека, 200 мнения. Целта е да не спираме. Огромните щети, които някои от нас търпят в личностен план и огромните щети, които организациите на привържениците търпят, благодарение на наши действия или бездействия, аз твърдя, че е  по-добре да се действа, отколкото да се бездейства. В крайна сметка ние сме моралните победители, защото успяхме да стигнем дотам, че живата легенда на този клуб да излезе и да каже: "Аз съм човекът“. Левски имаше нужда от пободен тип лидер и го намери в лицето на Сираков. И това е победа на привържениците. Това е пътят към прекратяването на модела, за който се говори дълго време. В крайна сметка Сираков е един от нас“.

  Сподели
197