Ботев се справи трудно със Славия


А. Франгов

Ботев се справи трудно със Славия

Ботев трудно победи Славия с 2:1 на ст."Христо Ботев" в Пловдив в последния мач от 11-ти круг на А ПФГ. „Канарчетата" поведоха с 2:0, но трябваше да изстрадат последните минути на срещата след като Мартин Кавдански върна надеждите на „белите" в 64-та минута. Изключително активен за Славия бе националът и капитан на „белите" Благой Георгиев. Около 3000 зрители на стадиона се насладиха на добър футбол от двата отбора, както и много пропуснати положения пред двете врати.

Домакините започнаха силно мача и владееха инициативата през по-голямата част от първото полувреме. Още в 14-та минута Йордан Минев намери добре Тодор Тимонов, който финтира Дяков и стреля. Кирев не се намеси много добре и така „канарчетата" откриха резултата - 1:0. Четири минути по-късно Тодор Колев пропусна да отбележи от няколко метра. В 26-та минута Дреновички получи втори жълт картон и напусна терена, оставяйки „белите" с човек по-малко. До края на първата част Йордан Минев, Тодор Тимонов и Саидходжа пропуснаха добри положения за Ботев, а Тодор Колев на няколко пъти бе близо до попадението.

Още в началото на втората част Тодор Тимонов центрира, защитникът в бяло Павлов изпусна Саидходжа, и футболиста на Ботев удвои. След този гол „канарчетата" намалиха темпото, и футболистите в бяло започнаха все повече да гледат към вратата на Ботев. Дениран Ортега, който бе влезнал като резерва на мястото на Галин Иванов на почивката, не спря да тормози отбраната, но добрите изяви на Тошев предотвратиха сигурни голове. Все пак в 64-та минута Благо Георгиев центрира перфектно от пряк свободен удар, топката кацна на главата на Мартин Кавдански, и за футболиста на Славия не бе проблем да вкара след колективна грешка в защитата на Ботев. Точно 3 минути по-късно домакините можеха да изравнят резултата. Ортега се озова да добра позиция и стреля, но страничната греда спаси Тошев.

След гола на Славия мачът се раздвижи и положенията се редуваха пред двете врати. Тимонов, Ерик Кабу, Мауро Алегре и Саидходжа бяха близо до гола за Ботев, а Благой Георгиев на няколко пъти центрира опасно в наказателното поле на „канарчетата". Все пак до нов гол не се стигна и Ботев заслужено спечели трите точки - 2:1.

БОТЕВ ПЛОВДИВ – СЛАВИЯ 2:1
1:0 Тимонов (14)
2:0 Саидходжа (47)
2:1 Кавдански (64)

БОТЕВ:
Тошев, Божков, Величков, Гаров (65-Алегре), Минев, Попов, Тимонов (90-Гаджалов), Кръстев, Караджинов, Манчев (72-Кабу), Саидходжа

СЛАВИЯ:
Кирев, Дяков (74-Златковски), Павлов, Кавдански, Дреновички, Георгиевски, Вл. Иванов, Попара, Георгиев, Колев, Г. Иванов (46-Ортега)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Минев, Тимонов, Алегре, Караджинов (Ботев); Дреновички, Георгиев (Славия).
ЧЕРВЕН КАРТОН: Дреновички (Славия)
СЪДИЯ: Александър Костадинов
СТАДИОН: ”Христо Ботев”, 3000 зрители

Снимка: БТА


АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
178