Сините легенди с призив към Божков: Върнете ни Левски!


FUTBOL-TV

Сините легенди с призив към Божков: Върнете ни Левски!

Голяма част от легендите на Левски призоваха собственика на тима Георги Попов и благодетеля на "сините" Васил Божков да върнат основния пакет акции на клуба.

Голмайстор №1 на "сините"Наско Сираков, футболистът с най-много мачове за 26-кратните шампиони Стефан Аладжов, единственият българин с четири участие на световни първенства Добромир Жечев и много други се подписаха под писмото.

Ето съобщението публикувано на официалната страница на Левски без редакторска намеса:

Призив от славните Легенди и Ветерани на ПФК  "ЛЕВСКИ“  от три поколения!

                            До г-н Божков и г-н Попов

Господа,

За нас най-голямата чест и привилегия в живота бе, че играхме в отбора на народа. Отбор, създаден през далечната 1914 година с много жар и патриотичен дух от група младежи, неподозиращи, че тяхното творение ще се превърне в най-изповядваната религия в страната.

Ние дарихме своята кръв, пот и младост на клуба, чийто химн бе сътворен от Димчо Дебелянов и композиран от Любомир Пипков. 

Нашите голове бяха в чест на препълнените трибуни.

Нашите победи носеха радост на милиони в села и градове. Ние възпитавахме и бяхме възпитани в любов към Родината. Нашият "ЛЕВСКИ“ завинаги ще остане в златните страници на историята с победите си над "Аякс“, "Барселона“, "Атлетико“ (Мадрид), "Щутгарт“, "Динамо“ (Киев), "Киево“, "Удинезе“, "Лацио“ и много други.

Честната игра и висок морал бяха водещи в действията ни на терена. Най-голямото доказателство за нашата преданост към свещената синя фанелка бяха думите на великия наш съотборник и най-обичан спортист в България – Гунди. Георги Аспарухов казваше пред скаутите на италианския "Милан“, дошли да го закупят: "Има една страна  – България , там има един отбор – "ЛЕВСКИ“, в него съм се родил и в него ще умра!"

Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца Ви призовават да върнете голямата ни любов – "ЛЕВСКИ“. Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни "син“ отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния "ЛЕВСКИ“.

Благодарим за правилния избор!

Послепис

Ценители като Вас на красотата и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава реликва като "ЛЕВСКИ“ и да го захвърлят в неизвестна посока с лекота и съзнание, че това е пагубно за най-голямото спортно богатство на България.

Добромир Жечев-Бобата, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов-Войната, Емил Спасов, Ангел Станков-бате Геле, Владимир Николчев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Емил Велев-Кокала, Петър Петров, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо, Александър Александров-Кривия, Станислав Ангелов-Пелето, Елин Топузаков-Топчо, Димитър Телкийски-Мечо и много други.

  Сподели
452