Литекс се справи с Локо Мездра със спорна дузпа


А. Франгов

Литекс се справи с Локо Мездра със спорна дузпа

Отборът на Литекс победи с 2:1 гостуващия тим на Локомотив Мездра в мач от 11-я кръг на А ПФГ. Двубоят ще се запомни със смешните отсъждания на съдията Николай Йорданов. Уелингтом да Силва - Том откри за домакините след 16 минути игра, а Крум Бибишков покачи на 2:0 със спорна дузпа в 55-та минута. Илия Илиев вкара почетното попадение за изненадата в „А" Група Локо Мездра с добър шут от границата на наказателното поле.

Невероятен мач за ловчанлии направи капитанът на тима Ивелин Попов, който на няколко пъти показа фантастична техника и красива игра, но така и не успя да отбележи след велеколепните намеси на Николай Станев и защитата в червено-черно. Гостите от Локомотив излезнаха със същия състав който преди седмица победи единия от претендентите за титлата Локомотив София с категоричното 4:0.

Домакините доминираха през първото полувреме, като гостите от Мездра разчитаха предимно на контраатаки за да матират Урош Голубович.

В 16-та минута Венков открадна топката от Марков, след което подаде на Ивелин Попов. Капитанът продължи към Том, който финтира защитата на Локомотив и простреля Станев за 1:0.

В 24-та минута Станислав Манолев пропусна да удвои резултата, след като негов удар с глава мина на сантиметри от гредата на противниковата врата. В 32-та минута Том стреля добре, но Станев боксира и преотврати втори гол в мрежата си.

В 36-та минута Барт намери Ивелин Попов, който с елегантна странична ножица стреля, но Николай Станев показа отлчен рефлекс и улови.

Илиев пропусна най-чистото положение през първата част за гостите. Ветеранът стреля плътно и силно от далечна дистанция, но право в ръцете на Урош Голубович.

Така на почивката резултата закономерно бе 1:0 в полза на Литекс.През втората част играта се раздвижи още повече, като в 52-та минута Том комбинира с Попов, който стреля много добре в долния десен ъгъл, и отново Станев се намеси блестящо.

Две минути по-късно бе и най-спорният момент в мача. Емил Ангелов добре овладя топката в наказателното поле и финтира двама бранители на Локо, след което остана очи-в-очи със Станев, който повали на земята Бабангида. Реферът Йорданов отсъди дузпа в полза на Литекс, въпреки протестите на гостите от Мездра. Крум Бибишков не остави шансове за Станев и така покачи резултата на 2:0.

Домакините намалиха темпото след втория гол, и „железничарите" се възползваха от това. В 60-та минута Илия Илиев засече добре топка в наказателното поле на Литекс, но топката мина на сантиметри от вратата пазена от Голубович. Пак Илиев в 66-та като на шега премина през двама бранители в оранжево и стреля от границата на наказателното поле за 2:1. В 75-та минута Валериев пропусна добро положение да изрвани резултата, но ударът му мина над вратата.

В 80-та Ивелин Попов отправи красив удар, но топката мина встрани от вратата. Седем минути по-късно Джемал Берберович стреля опасно по земя, но пак Станев парира удара.

Така Литекс спечели ценна победа като домакин на костеливия отбор на Локомотив Мездра, като гостите до последно имаха претенции към отсъжданията на главния съдия в мача. Краен резултат - Литекс-Локомотив (Мз) 2:1.

Литекс е вече на втора позиция във временното класиране на „А" Група, пред Левски, който трябва да навакса мача си с Черноморец тази сряда. Гостите останаха 8-ми с 14 точки.

 

ЛИТЕКС - ЛОКОМОТИВ (МЕЗДРА) 2:1
1:0 Том (16)
2:0 Крум Бибишков (55-д)
2:1 Илия Илиев (66)

ЛИТЕКС: Голубович, Барт, Венков, Том (90-С.Попов), Сандриньо, Ангелов (56-Дуду), Манолев, Бибишков, Занев, Попов (82-Николов), Берберович

ЛОКОМОТИВ: Станев, Марков, Панов, Макенджиев, Христозов, Илиев, Валериев, Симонович, Силва, Николов (83-Симов), Руи Мигел

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Барт, Манолев (Литекс); Руи Мигел, Станев (Локо)
СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: "Градски" - Ловеч, 600 зрители

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
210