Евгени Йорданов в интервю за FTV: ЦСКА пак ще е шампион - заложено му е в ДНК-то!


В. Мухарски

Евгени Йорданов в интервю за FTV: ЦСКА пак ще е шампион - заложено му е в ДНК-то!

Бившият футболист на ЦСКА Евгени Йорданов бе така любезен да говори пред FTV за любимия си отбор. Роденият в Кюстендил голмайстор прави кариера при "армейците", като знае отлично какво е чувството да станеш шампион на страната. Той е част от отборите, вдигали юбилейната 30-та, както и 31-ва титла на България. Ето какво заяви той пред нашата медия в едно наистина интересно интервю:


- Привет, Евгени! Къде те намираме в момента и как прекарваш времето си по време на епидемията?
- Привет! Както повечето хора - аз съм у дома с моето семейството и стриктно спазваме инструкциите на щаба. Ситуацията не е особено приятна, но се опитвам да гледам от добрата страна, а именно - прекарвам повече време с любимите хора.

- Да те върна малко назад във времето. Кой е най-хубавият ти спомен от няколкото ти престоя в ЦСКА?
- Наистина са много, но най-хубавият е спечелването на 30-та юбилейна титла.

- С кого от съотборниците си се разбираше най-много?
- Разбирах се с всичките ми съотборници по онова време. С повечето поддържам връзка и днес.

- Следиш ли какво се случва в ЦСКА в момента?
- Естествено, интересувам се постоянно от любимия отбор. Често посещавам домакинските срещи и се надявам в най-близко бъдеще да заемем мястото, което всички фенове искаме.

- Какво ти е мнението за Милош Крушчич?
- Не мисля, че аз съм човекът, който трябва да дава оценка на треньора. След като му е гласувано доверие от ръководството, аз искрено му желая успех!

- Ти си ставал шампион на България. Какво трябва да направи ЦСКА, за да вдигне нова титла?
- Трябва да се пребори с хегемонията на Лудогорец, но това както виждаме не е лесна задача. Въпреки това, аз съм оптимист и съм убеден, че в най-скоро време и това ще стане. Само и единствено първото място се приема за успех в ЦСКА! Това е заложено в ДНК-то на този клуб!

- Имал си много добри треньори в своята кариера. Кой е най-добрият, според теб?
- Благодарен съм на всички треньори, с които съм работил, но не мога да не спомена Борис Николов, Стойчо Младенов и Миодраг Йешич. Уникални и като футболни специалисти, но и като хора. Не случайно последните успехи на ЦСКА са постигнати под ръководството на г-н Младенов и г-н Йешич.

- Как върви развитието на твоя племенник Андрей Йорданов (дебютира за мъжкия отбор на ЦСКА през 2019-та година, б.а.)?
- Андрей се развива добре. Последната година имаше проблеми от различно естество, но в месеците преди извънредното положение си личеше прогрес в развитието му. Трябва да продължи да работи здраво, защото знаем, че нашите млади таланти трудно се адаптират към мъжкия футбол, а на него това му предстои. Надям се лесно да направи този преход и му желея успех от все сърце.

- Големият ти син - Константин Йорданов също е част от селекцията на "армейците" в детско-юношеската школа на клуба. Как върви неговото развитие и има ли шанс да тръгне по стъпките на баща си?
- Константин определено има качества, но той знае, че това нищо не значи. Всичко зависи от него - предстои му много работа, трябва да покаже характер, ако иска да успее. Самото преместване в София беше изпитание, както за него, така и за нас - неговите родители. Това само го калява и му показа, че човек трябва да е готов на жертви. Ние го подкрепяме и вярваме, че ще сбъдне мечтите си. Топката е в него!

- Като за финал - искаш ли да кажеш нещо на феновете на ЦСКА?
- Феновете на ЦСКА са най-големият капитал на клуба. Без тях, може би ЦСКА нямаше и да го има в момента! Пожелавам им в тези тежки дни да бъдат здрави и когато всичко това приключи да продължат да подкрепят любимия отбор, така както са го правили винаги.



  Сподели
643