Стилиян Петров: Обмислям възможността да се кандидатирам за президент на БФС


FUTBOL-TV

Стилиян Петров: Обмислям възможността да се кандидатирам за президент на БФС

Бившият национал на България Стилиян Петров обяви, че обмисля да се кандидатира за президент на БФС. Стенли бе виртуален гост в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Ето какво каза той за личния си живот и футбола:

"Опитвам се да ги стягам синовете, особено в тази ситуация, да им въведа режим на тренировки. Имат задачи, които трябва да изпълняват вкъщи. Всеки трябва да поеме своите отговорности у дома. Опитват се да хитруват, но не успяват. Аз съм минал по същия път. По-строг съм като треньор. Като родител съпругата ми е по-строга, аз съм по-мек, което сигурно е грешното. Но все пак са две момчета. Ако бяха две момичета, сигурно щеше да е по-различно. Те не приемат добре ситуацията. Не обичат да тренират с мен, защото аз съм по-строг. Аз съм от старата школа, опитвам се да балансирам нещата. Моите изисквания са по-високи от изискванията на техните треньори, но може би това ще им помогне в живота, ако решат да станат спортисти, а и занапред", смята Стилиян.

След това той сподели за живота си по време на борбата с рака и как още от тогава е свикнал да бъде в изолация.

"В трудните ситуации най-важни са подкрепата, вярата и търпението. Живеем в 21 век и изолацията е нещо ново в живота на един човек. При мен изолацията продължи година и 3 месеца. Беше много дълъг период с изолиране от всички други. Тогава до мен беше единствено моята съпруга. Дори в определени моменти и децата ми нямаха право да влизат при мен, което правеше нещата още по-трудни. Това, през което преминаваме в момента, всички като мен, които са минали през трудни моменти, знаят колко е важна тази изолация за да предпазим себе си и другите", каза Стенли.

"Баща ми е много против интернет. Той е от старата школа. Трябваше да говорим много как да се предпазва, защото той има и здравословни проблеми. Малко е твърдоглав, но се радвам, че слуша и си стои вкъщи", разкри бившият халф.

В този момент в предаването бе пуснато кратко послание на Альоша Петров към сина му.

"Той цял живот ми вика Петров. Много се радвам, че ми отправи такова послание. Той е футболен човек. С него повече говорим само за футбол, което е интересно. Обсъждаме мачове, анализираме мачове по света, в България. На първо място вече са внуците, аз не съм на първо място. Вече загатва за съревнованието между мен и децата. Онзи ден имах състезание с тях на "крачета". Аз спрях някъде около 1300, големият спря към 450, а малкият - на 68. Значи имат още дълго да практикуват докато ме настигнат. Аз много работя с децата си, това е важно за тях - контролът на топката. Малките неща понякога са по-важни от големите", допълни Петров.

  Сподели
327