Локо София победи категорично Беласица


А. Франгов

Локо София победи категорично Беласица

Отборът на Локомотив (София) победи с категоричното 3:1 гостуващия тим на Беласица на ст."Локомотив" в кв. Надежда в мач от 11-я кръг на „А" Група. Домакините решиха мача още през първото полувреме с голове на Богданович, Джилас и Атанасов. Почитното попадение за гостите бе изключително красиво. Карбанов вкара с мощен шут от около 50 метра, но „комитите" така и не успяха да съберат сили да стигнат поне до частичен обрат.

Още в 6-та минута Богданович бе близо до първото попадение в мача. Нападателят се обърна на 180 градуса и стреля, но топката мина на сантиметри от гредата на гостите. Само 6 минути по-късно сърбинът се реваншира. Христо Златински центрира прострелно в наказателното поле на Бела и намери Богданович, който на няколко метра от вратата откри резултата в полза на Локомотив. В следващите минути домакините изцяло доминираха и заслужено удвоиха преднината си.

В 27-та минута Димо Атанасов стреля добре в наказателното поле и вкара за 2:0. След второто попадение „железничарите" успокоиха малко играта, но все пак в 39-та минута Джилас направи резултата класически. Така на почивката всичко бе решено в полза на домакините, и остана само второто полувреме да бъде доиграно.

В 55-та минута дойде и най-забележителният момент в мача. Кабранов взе една топка в центъра на терена и стреля красиво към вратата на Локо. Вратарят Бонджулич увисна и топката го прехвърли и влетя в мрежата на домакините.

Все пак до края на мача резултата се запази - 3:1 за Локомотив София.

В началото на мача феновете на Локо спретнаха простест срещу слабата игра на свойте при срамната загуба с 0:4 от новака Локомотив Мездра. В началото на мача футболистите в червено и черно играха пред хартиени фенове без лица. Все пак тифозите на „железничарите" се появиха и подкрепиха свойте през второто полувреме.

ЛОКОМОТИВ (СФ) - БЕЛАСИЦА 3:1
1:0 Богданович (12)
2:0 Атанасов (27)
3:0 Джилас (39)
3:1 Кабранов (55)

ЛОКО (СФ): Бонджулич, Дзаферович (Савич), Марков, Златински, Богданович, Дяков (Коилов),  Добрев, Джилас, Лопеш, Балдовалиев (Митев), Атанасов. Старши-треньор: Драгомир Окука.

БЕЛАСИЦА: Манолов, Адемович (Димитров), Кабранов, Вила (Бето), Дюлгеров, Пътников, Ненов,  Христов, Апостолов, Бикай, Сертич. Старши-треньор: Илия Карадалиев.

СЪДИЯ: Мартин Богдев

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Дюлгеров (Б); Златински (Л)

СТАДИОН: "Локомотив", София

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Снимка: БТА

 

  Сподели
178