Моци обмисля да сложи край на кариерата си


FUTBOL-TV

Моци обмисля да сложи край на кариерата си

Румънският защитник на Лудогорец Козмин Моци обмисля края на професионалната си футболна кариера.

"От лятото имам договор за още една година, а след това ще трябва да преценя много неща. Дъщеря ми трябва да тръгне на училище след година. Ще видим дали ще продължа да играя, или ще остана в клуба", коментира Моци пред медиите в Румъния.

35-годишният защитник обяви, че не е говорил на живо със собственика на тима Кирил Домусчиев, след като последният се излекува от коронавирус. "Говорили сме, но не на живо. Ще ви кажа, че с него се виждаме като цяло - един-два пъти в годината. Той не влиза в съблекалнята. Ако го прави е доста рядко. Аз си спомням само два пъти - след успеха над Цървена звезда и след гостуването на ПСЖ", категоричен е Моци.

"Националният отбор? Трудно е. Не съм играл много за клуба си през този сезон и мисля, че (националният селекционер) Мирел Ръдой има много добри млади играчи на моя пост, на които може да разчита", каза той.

Банителят, който играе в Лудогорец от 2012 година, заяви, че реваншът срещу Стяуа в София от плейофите на Шампионската лига през лятото на 2014 година е променила футболната му кариера. Моци трябваше да застане на вратата при дузпите и направи две спасявания, с което класира разградчани за първи път в групите на турнира.

"Мачът със Стяуа промени живота ми. След срещата заминах за две седмици, но едва когато се прибрах в Разград, разбрах какво съм направил", каза той. В последствие от клуба решиха трибуна на стадиона в Разград да носи неговото име (макар и построена с държавни пари), а собственикът Кирил Домусчиев заяви, че Моци може да остане в Лудогорец докато има желание.

197