В Берое започват преговори за намаляване на заплатите


FUTBOL-TV

В Берое започват преговори за намаляване на заплатите

В Берое също намаляват заплатите на футболистите, което се налага заради пандемията от коронавируса и прекъсването на първенството. От клуба обявиха, че ръководството е стартирало преговори с играчите и треньорите, а болшинството от тях вече са се съгласили.

Част от спестените средства Берое ще дари на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. 

Цялото съобщение: 

По примера на много отбори по света, ръководството на ПФК "Берое“ стартира преговори с футболистите и спортно-техническото ръководство относно намаляване на възнагражденията им за периода на извънредното положение в страната. Болшинството от футболистите и спортно-техническото ръководство вече са дали своето съгласие.

Икономическата ситуация е трудна във всички сфери, в това число и за футбола. Липсата на официални футболни срещи и отмяната на големи спортни форуми несъмнено е удар за клубовете и техните привърженици. Ние се надяваме, че положението в България и останалите страни ще се нормализира съвсем скоро и футболната игра отново ще заеме полагащото й се централно място в спорта.

ПФК Берое обаче винаги е бил социално отговорен клуб и ще продължи да бъде такъв. С част от спестените средства клубът възнамерява да направи дарение за УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора под формата на консумативи и апаратура.

Още веднъж изразяваме своята подкрепа в борбата срещу COVID-19 и своята надежда за скорошния изход от пандемията!

  Сподели
193