Вальо Михов: Може да има клубове, които ще започнат от нулата след тази криза


FUTBOL-TV

Вальо Михов: Може да има клубове, които ще започнат от нулата след тази криза

Членът на Изпълкома на БФС Валентин Михов обяви, че не трябва да се бърза да се отменя първенството. Той разкри и мнението си за коронавируса пред БНТ.

"Седя вкъщи, гледам филми, какво друго да правя? Мисля си дали пък това не беше направено умишлено. Дали някой не реши да види как ще се справим, някой не го ли пусна това нещо... Ако е така, съм сигурен, че Онзи горе ще го съди този, който го е пуснал вируса", заяви Михов.

"Футболът у нас има нужда от стратегия. Да се види как ще се действа следващите дни, следващите седмици, месеци. Собствениците на клубовете са тези, които имат думата дали първенството да продължи, но всичко става чрез БФС, ПФЛ. Не бива да се избързва, нека първо видим в големите държави как ще процедират с футболните първенства, защото проблемът е навсякъде. Въобще нека видим как ще се справи Европа като една общност", добави Михов.

"Не е изключено да има клубове, които ще започнат от нулата след тази криза. Ще се даде шанс на момчета от школите и т.н., но да се надяваме, че до един-два месеца нещата ще тръгнат към нормализиране и пикът ще е отминал", каза още той.

"Пратих съобщение на Кирил Домусчиев, с него съм. Той ми прати усмихнати човечета, вярвам, че ще се оправи. Искрено му го желая, той е един от нас, футболните хора. Желая здраве на всички! В живота ми съм срещал много човешки драми, сега е времето да се види кой е добър човек, кой е добър политик, да излезе на преден план човешкото в нас. Помните за трагедията с децата, които загубихме при река Лим", сподели още Михов.

131