Левски продължава инициативи за оцеляването си


FUTBOL-TV

Левски продължава инициативи за оцеляването си

Мениджър продажбна билети в ПФК Левски - Милен Желев, сподели как се справя финансово клубът в дни без футбол заради пандемията от коронавирус. В последните месеци футболният Левски стартира редица инициативи за спасяването на клуба от фалит. До тук се стигна, след като собственикът Васил Божков беше обявен за международно издирване и му бяха повдигнати редица обвинения.

"Регистрираме сериозни продажби на всякакъв тип артикули. Приемаме дарение от фенове на клуба. Феновете на Левски са се мобилизирали да спасят Левски в това трудно време. За никого не е тайна, че клубът не се намира в добро финансово състояние. Нямаме приходи от тикетинг, тъй като домакинските срещи са спрени за неопределен период от време. Готвим се за най-лошия вариант – всички срещи да се играят при закрити врата. При това положение трябва да намерим алтернатива за получаването на приходи", каза Желев.

"С Лудогорец нарочно пуснахме всички сектори на символичната цена от 10 лева. Продадохме близо 10 000 билета. Относно другите домакински срещи можем да заключим, че при интерес на зрителите на стадиона клубът може да изкарва приблизително 50 000 лева от продажбата на билети, а за по-сериозни срещи със сериозна публика, както мача с ЦСКА-София, можем да стигнем до 200 000 лева само от продажба на билети, без да забравяме, че там има други разходи по сигурността и наем на стадион "Васил Левски“,  добави още той за bgonair.

"Клубът има ангажимент към държавата да изплаща около 143 000 лева всеки месец. Продължаваме да събираме средства за месец май. Искаме да спазваме всички правила. Смятаме, че инерцията няма как да спадне, защото феновете на Левски се вълнуват живо от съдбата на клуба. Концентрирали сме се върху настоящето. На този етап можем да ги призовем да закупуват артикули на Левски от нашия онлайн магазин".

  Сподели
109