Гочева: Феновете на Левски и ЦСКА-София взимат от 200 до 1000 лева за побой


Н. Гавазов

Гочева: Феновете на Левски и ЦСКА-София  взимат от 200 до 1000 лева за побой

Издателят на "24 часа" и "168 часа" Венелина Гочева изказа тезата, че е много вероятно нападението върху журналиста и главен редактор на "168 часа" Слави Ангелов да е дело на футболни хулигани.

Напомняме, че Ангелов бе нападнат и жестоко пребит във вторник вечерта в центъра на София. Пострадалият бе настанен в болница ИСУЛ със счупен крак, счупен нос и много фрактури. ОТ МВР и прокуратурата обявиха вчера, че работят над много версии, но главният секретар на МВР Ивайло Иванов поясни, че побоят е свързан с работата на журналиста.

Все по-реална обаче изглежда версията, че футболни фенове стоят зад покушението на Ангелов. Така смята и Гочева.

"Фенове на Левски и ЦСКА предоставят такава услуга по ценоразпис - цената за побой е от 200 до 1000 лева. Но в случая друг е издал поръчката.

Според мен най-тежкото за него (Слави Ангелов) не са физическите удари и болка, а емоционалното му състояние. Той винаги казва, че никога не си е позволявал страхът да го цензурира. Знам, че това е така, защото двамата сме преживявали много вербални заплахи за 24-те години, в които работим заедно.

Някой се опитва да тества държавата как ще се държи в такава ситуация. Още във вторник вечерта подредихме всички теми и коментари. Той е един от авторите, който е най-четен и коментиран - темата за разораните дюни край Созопол, за затворници, които съдът пуска несправедливо, корумпирани чиновници.

Това е тест дали простакът е победил и ще ни върне в 90-те години. Ще бъде много жалко да се върнем назад", заяви  Гочева.

Вчера  в профила си във Фейсбук  Слави написа: "Каквото и да се случи, важното е да не губим посоката. Да знаем къде е светлината. Може и да ни ударят. Може и да ни съборят. Може да се учим наново да ходим. Правил съм го вече няколко пъти. Боли и е трудно, но е велико, защото е ново начало. Повярвайте, това никой, никога не може да ни отнеме".

Както е известно, само за последния месец фенове на Левски и ЦСКА - София, които са проекция на българския футбол извън стадионите,  влязоха в сблъсъци помежду си. Най-напред привърженици на "сините" съблякоха почитател на "червените" в автобус в столицата. Преди десетина дни пък фенове на ЦСКА-София атакуваха привърженик на Левски. Към момента прокуратурата и местната власт се ограничават в действията си само с "издирвателни мероприятия", без да вършат  нищо конкретно в борбата с хулиганите, които са основна част от малкото присъстващи по българските стадиони. От Българския футболен съюз пък дори не си направиха труда да коментират инцидентите.  

  Сподели
300