Пак ще видим скучен хикс във Вечното дерби


.

Пак ще видим скучен хикс във Вечното дерби

Последните няколко издания на Вечното дерби на българския футбол между Левски и ЦСКА по никакъв начин не зарадваха феновете. Естествено не бива да сме крайно критични към двата тима, защото виждаме на какво дередже са останалите отбори в А група. Любителите на футбола у нас обаче винаги се надяват преди този мач да стане някакво чудо, отборите да играят открит европейски футбол, да се борят докрай, пък ако загубят, здраве да е, важно да са дали всичко от себе си.

Това обаче отдавна е забравено. Стигна се до там, да се приказва, че Левски – ЦСКА е уговорен и други небивалици. Ако е вярно българският футбол е приключил своето битие. По-скоро обаче това е измислено от вярващите във всякакви конспирации хора. Мачът утре ще е честен.

Дали ще е интересен? Като сценарий може да се случи нещо “по-така”. Да речем измислена дузпа, или красив гол след моментен проблясък. Едно е сигурно – темпото ще е ниско, ще има много сгрешени пасове и лежане по терена. Битка няма да видим (Освен, Недай Боже, по трибуните). Мачът ще завърши най-вероятно наравно, защото това устройва и двата тима.

Иначе двамата треньори могат да разчитат на най-добрите си футболисти. Естествено най-голямото страшилеще за ЦСКА е Гонзо, който до скоро бе под въпрос. Вече е ясно, че “синята” 9-ка ще играе. На облекчен режим обаче тренираше Юсуф Рабех. Малко вероятно е той да не започне мача.

При ЦСКА също проблеми няма. Димитър Пенев скри тима в последните няколко дни, веоятно, за да осигури спокойствие на играчите си. Стратега е наясно, че при победа титлата на 90% поема към “Българска армия”. Интересно в състава на “червените” ще бъде включването на Владимир Манчев – футболист на ниво доста по-високо от това на родната А група.

Трите точки са по-ценни за Левски, който изостава на 6 зад шампионите, но има и мач по-малко. Равният също не е толкова лош за отбора на Кокала, защото на ЦСКА определено предстоят по-тежки двубои до зимата. Затова всичко накланя към равенство, с което интригата ще остане може би до ответния мач през пролетта. Мачът едва ли ще има повече от 2 гола, защото това не се случвало отдавна.

Последни 5 мача:

Левски: РППЗП
ЦСКА: ПППРП

Последни 5 мача за първенство: 1:1, 0:1, 1:0, 1:0, 1:0

Прогноза на Futbol TV – X
Точен резултат – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
73