Съдийски скандал в българския футбол


FUTBOL-TV

Съдийски скандал в българския футбол

Съдийски скандал се разрази във футбола ни в последните часове. Той започна от президента на Славия Венци Стефанов, който даде интервю, в което обвини шефа на БФС Михаил Касабов, че лично е сменил съдията на мача срещу Царско село под диктовката на собственика на ";царете“ Стойне Манолов.

"Преди малко ми се обажда шефът на Съдийската комисия и казва, че още онзи ден са определени нарядите за кръга в първенството. Изневиделица обаче под натиск от Стойне Манолов, Мишо Касабов сменя съдията. Трябвало е да свири един съдия, който аз не знам кой е, а сега ще ни свири Никола Попов. Когато се чухме с Касабов ми каза: "Това е мое решение, аз съм го решил, аз имам съмнение". Казах му, че ме шашва. Той призна, че той го е решил. Казах му: "А имаше ли съмнение на мача с Ботев Пловдив, когато съдията не даде чист червен картон и спести чиста дузпа за Славия". Отговори отрицателно", заяви Стефанов пред колегите от Спортал.

Изявлението на Стефанов обаче идва час преди от БФС да обявят официално съдийските наряди. В същото време собственикът на Царско село Стойне Манолов не пожела да коментира обвиненията на Стефанов. "Аз имам много по-важни дела в момента от футболните. Не знам какво е казал г-н Стефанов, а и не знам кой ще свири мача. Убеден съм, че който и да свири ще се справи добре“, бе лаконичен Манолов пред dsport.

Самият Михаил Касабов също говори пред Спортал и заяви: "На три мача съм сменил съдията, не е един, а на три. Аз ги смених, да. Решението е мое, казвам ви го. Какъв е проблемът дали свири А в Б или Б в А - нали са от "А" група всичките. Какво значение има кой мач свирят?! Това е мое решение. Венци Стефанов е казал, че нямам такова правомощие? А той има ли такова правомощие? Моля ви, аз си нося отговорността", каза шефът на БФС.

Шефът на Съдийската комисия Костадин Стоичков заяви, че комисията има право да променя нарядите. "Наистина има промяна на първоначалните наряди, но тя е поради факта, че има изтичане на информация. Не е нормално ние да качваме нарядите в сряда в електронното първенство и още преди потвърждаването им някои клубове да занаят кой е им свири. Сега мога да направя следното. От следващата седмица ще вкарваме нарядите в четвъртък в 14 часа и ще ги обявяваме официално в 15 часа. Така мога да спра изтичането на информация“, коментира Стоичков.

  Сподели
321