Лудогорец с разгром срещу Дунав


FUTBOL-TV

Лудогорец с разгром срещу Дунав

Лудогорец разгроми с 5:1 Дунав и по този начин "орлите“ дръпнаха с 9 точки пред преследвачите си Левски, Локо Пловдив и ЦСКА. Освен това шампионите имат и мач по-малко.

Треньорът на домакините Павел Върба бе заложил на различен състав в сравнение с последните срещи. Почивка бяха получили Антон Недялков, Вандерсон, Абел Анисе и Георги Терзиев. В игра след лечение на контузия пък се завърна Жоржиньо. Впечатление в тима на русенци пък направи това, че вместо Благой Макенджиев на вратата започна бразилецът Хуго Кюсоли Гумиеро.

Мачът стартира шокиращо и Дунав поведе още в 5-ата минута. Козмин Моци върна към Владо Стоянов. Стражът обаче не успя да изчисти добре и удари топката в главата на Григор Долапчиев и тя се озова в мрежата му – 1:0 за гостите.

След гола Лудогорец веднага тръгна в атака. Марселиньо пробва от фаул, но неуспешно. Логичното се случи в 13-ата минута. Тогава след разбъркване в наказателното поле Чибота се оказа най-съобразителен и с мощен удар изравни.

В 29-ата минута Дяков отлично нахлулия Тауата, който обаче не уцели вратата. Секунди след това Марселиньо намери чудесно Тауата, той без напрежение даде за Кешерю и той отблизо нямаше как да сбърка – 2:1! В 32-ата минута Лудогорец вкара трети гол. Точен бе Марселиньо, който се възползва от грешка на Цанков и вратаря Кюсоли и отблизо реализира.

В 39-ата минута Кешерю вкара втория си гол в мача. Румънецът се възползва от чудесен пас на Чибота. През втората част "орлите“ намалиха темпото. Все пак в 60-ата минута Тауата би много силно, но Кюсоли изби. Същото стори и Чибота 15 минути по-късно.

Крайният резултат оформи Жоржиньо в 80-ата минута. Той получи чудесна асистенция от Кешерю и прехвърли Кюсоли.

  Сподели
501