Драма, дузпи - Левски изхвърли Лудогорец и отива на полуфинал за Купата


FUTBOL-TV

Драма, дузпи - Левски изхвърли Лудогорец и отива на полуфинал за Купата

Левски се класира на полуфинал в турнира за Купата на България. "Сините" се поздравиха с успех над Лудогорец след изпълнения на дузпи. Двата отбора направиха доста добър мач, като за родните стандарти.

В редовното време двата тима завършиха наравно - 0:0. През първата част положения имаше и пред двете врати. В 4-ата минута Каули центрира отдясно в наказателното поле, където Марселиньо надскочи Янис Каргас и стреля с глава, но топката премина покрай левия стълб на вратата. Кешеру в 23-ата минута пък пропусна с глава да вкара след центриране от фаул. Румънецът обаче не уцели вратата. Малко след това Слави Костов не успя да се разпише от добра позиция.

В 28-ата минута Миятович направи сериозна грешка. Черногорецът получи подаване от Горанов, но след това върна топката към защитника, който беше в наказателното поле с гръб към топката. Тя стигна до Марселиньо, който стреля от малък ъгъл, но вратарят изби. В края на първата част  Клаудиу Кешеру стреля добре, но покрай вратата.

След почивката стана още по-интересно, като Стайн Спиерингс, Найджъл Робърта и Станислав Иванов пропиляха добри положения за Левски, а в самия край разградчани получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Холмар Ейолфсон срещу Марселиньо.Миятович спаси удара от бялата точка на Драгош Григоре и зарадва феновете по трибуните. Така се стигна до продължения.

В 108-ата минута Левски бяха много близо до гола. Живко Миланов стреля великолепно от фаул, топката влизаше точно под гредата, но Владислав Стоянов се намеси решително и изби в ъглов удар. В заключителните минути на двубоя Стайн Спиерингс поиска дузпа, след като имаше контакт в наказателното поле със защитника на Лудогорец Георги Терзиев, но главният съдия Драгомир Драганов не посочи бялата точка.

Така се стигна до изпълнения на наказателни удари. При дузпите:

1:0 Миланов - Гол
1:1 Моци - Гол
2:1 Горанов - Гол
2:2 Шверчок - Гол
3:2 Робърта - Гол
3:3 Григоре - Гол
4:3 Спиерингс - Гол
4:4 Каули - Гол
5:4 Тиам - Гол
5:5 Марселиньо - Гол
6:5 Ейолфсон - Гол
6:5 Чибота - Аут

  Сподели
171