Славия изпусна да разгроми Левски на Герена


FUTBOL-TV

Славия изпусна да разгроми Левски на Герена

Левски отстъпи с 1:2 на Славия в мач от 23-ия кръг на шампионата, който се игра на "Герена". Попаденията за гостите отбеляза Ивайло Димитров в 7-ата и 54-ата минути, а осевн това нацели греда и проусна да се разпише от още една ситуация. Голът за "сините“ бе дело на Найджъл Робърта в 27-ата.

Първият гол за Славия дойде след като Димитров бе изведен срещу Милан Миятович от Филип Кръстев и с едно докосване успя да преодолее стража на "сините" и да прати топката в мрежата. В 10-ата минута Спиерингс стреля от разстояние, но не успя да затрудни Антонис Сергиакис.

В средата на полувремето Паулиньо бе съборен от Петър Патев, като след това бе ударен в главата от Емил Стоев. Бразилецът бе изнесен на носилка и заменен от Дени Алар.

В 21-ата минута Левски организира добра атака, след като Стайн Спиерингс намери Найджъл Робърта в наказателното поле. Нидерландецът обаче не успя да уцели топката.

 В 27-ата минута "сините“ все пак изравниха, след като Найджъл Робърта са разписа с глава след отлично центриране от корнер на Дени Алар.  Четири минути след подновяването на полувремето Славия удари греда чрез Ивайло Димитров стреля опасно от близка дистанция по диагонала, но ударът му срещна напречната греда. В 54-ата минута Галин Иванов нахлу в наказателното поле, където подаде успоредно на гол линията на Ивайло Димитров. Той първо настъпи топката и падна, но след това успя да я добави в мрежата на Миятович.

В 64-ата минута Насиру Мохамед опита удар към вратата на Славия, но не успя да затрудни Стергиакис. В 72-ата минута Славия можеше да отбележи трети гол. Милан Миятович излезе далеч напред, за да пресече дърлга топка към Ивайло Димитров. Последва удар на футболист на "белите", който обаче срещна тялото на Деян Лозев.

В последните минути Левски имаше шанс чрез Спиерингс, но до нови голове, така и не се стигна. 

Минута преди да изтече редовното време, Дени Алар и Янис Карабельов се сблъскаха в средата на терена, след което австриецът ритна без топка халфа на "белите" и главният съдия Волен Чинков му показа директен червен картон. Ситуацията не се подобри за "сините" и те трябваше да благодарят на реферът, че не бе изгонен и втори техен футболист дълбоко в добавеното време. Кали Тиам влезе много грубо в краката на Янис Карабельов, но му бе показан само жълт картон.

  Сподели
189