Венци Стефанов разкри за огромни заплати на служители в Левски


FUTBOL-TV

Венци Стефанов разкри за огромни заплати на служители в Левски

"Ивелин Попов е мъжко момче и аз съм обещал на Георги Дерменджиев да го върна в националния отбор, ако, естествено, старши треньорът иска“, разкри днес пред репортери в Пресклуб "България“ президентът на ПФК Славия Венцеслав Стефанов. В предстоящия полуфинален бараж срещу Унгария, а при победа за трикольорите след това и срещу Румъния или Исландия на финала, "представителният тим на страната ни трябва буквално да надскочи себе си през всичките 90 или 120 минути“, каза собственикът на белия клуб. Попитан какъв е шансът ни да се поздравим с краен успех, Стефанов не се поколеба: "Мисля, че този път ще играем на Европейско първенство!“

Собственикът на Славия е още по-сигурен във възможностите на  8-кратния шампион на България Лудогорец. За предстоящия домакински мач на разградчани срещу Интер в Лига Европа този четвъртък В. Стефанов залага на резултат 2:1 за Лудогорец. "Разчитам, че Интер ще подцени Лудогорец“, добави опитният футболен шеф и припомни, че наши отбори са побеждавали грандове.

Лудогорец е без конкурент и тази година за шампионската титла на България, категоричен е Стефанов. Той отвърна с чувство за хумор на коренно противоположното мнение на бившия треньор на Левски Емил Велев-Кокала, с когото сините спечелиха последната, 26-а шампионска титла. Преди няколко дни селекционерът разви тезата, че класата на отбора от Разград не е недостижима, просто там има спокойствие и самочувствие, докато в Левски напрежението е много голямо. Според Велев Левски може да се пребори и да стане шампион. "Чудесата са само в приказките“, коментира Стефанов.

За финансовата криза, сполетяла Левски след бягството на милиардера Васил Божков, г-н Стефанов изрази изумлението си от заплатите и раздутия щат в синия клуб. "В Левски има около 30-ина треньори. Изпълнителният директор получава 20 000 лв заплата, другите са с 12 000-13 000 лв“, заяви собственикът на Славия. Слабо ръководство и липса на материална отговорност са причините, които предизвикват сътресения, каза още Венци Стефанов. "Най-важното е финансовата дисциплина“, добави той и посочи за пример на добри инвеститори собствениците на Лудогорец братя Домусчиеви.  За да се харчат парите разумно, трябва да се влагат предимно в български играчи, а не както сега, да се хвърлят напразно за покупката на чужденци, подчерта Стефанов. Той отхвърли като спасителен вариант за Левски идеята за преструктуриране на собствеността чрез изкупуване на част от акциите от страна на феновете. Притежателите на 10, 20 или повече процента от собствеността трябва да осигуряват и еквивалентна част от издръжката на клуба, което в България е невъзможно, обясни собственикът и президент на ПФК Славия.

Той изрази задоволство от футболистите на своя клуб още в първия кръг на пролетния полусезон в шампионата вчера. Славия победи гостите от Арда Кърджали с 1:0 и е на 5-о място във временното класиране. Арда е сериозен противник и ако погледнете, има 3 пъти по-голям бюджет от Славия, похвали се В. Стефанов. Той даде много добра оценка и на предсезонната подготовка на играчите. Три момчета от юношите са в основния състав на мъжете. "Пожелавам си пролетта да е благоприятна, да няма снеговалежи и кал“, добави Стефанов.

  Сподели
224