И дербито на Пловдив остана без голове


FUTBOL-TV

И дербито на Пловдив остана без голове

Ден след като Вечното дерби между ЦСКА и Левски завърши при нулево равенство, другият очакван с интересн мач от кръга на родния шампионат - Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив също завърши 0:0. Двата тима изиграха един равностоен мач, като интересните положения бяха твърде малко.

Преди началния съдийски сигнал двата отбора се събраха в центъра на терена, за да почетат загиналия в Солун фен на "канарчетата" Тоско Бозаджийски. Бултрасите пък почетоха своя събрат с специални хореографии в началото на първото и в началото на второто полувреме.

Добрата новина за "канарчетата" и феновете на националния ни отбор е, че в 64-ата минута в игра се появи звездата на Ботев Тодор Неделев. Халфът на “канарчетата" доскоро лекуваше травма в коляното, след като бе опериран заради скъсан менискус. Очакваше се той да бъде аут от терените за по-дълъг период от време, но днес взе участие в дербито.

Именно след неговото влизане се откриха първите по-интересни ситуации в мача. Александър Тонев бе близо до гола в 73-ата минута. Крилото имаше добър шанс да вкара топката във вратата на Луков, но от няколко метра стреля неточно. Три минути Неделев пробва техничен удар от границата на наказателното поле, но топката премина покрай десния страничен стълб, а вратарят Луков не помръдна. В 82-ата минута Диниш Алмейда засече центриране от ъглов удар, а топката премина застрашително покрай лявата сглобка, но отново не се озова във вратата.

Така двата отбора ще си разделят по една точка.

  Сподели
121