Димитър Пенев: Левски накъдето отиват, ние оттам се връщаме


FUTBOL-TV

Димитър Пенев: Левски накъдето отиват, ние оттам се връщаме

Българската футболна легенда - Димитър Пенев, коментира предстоящия сблъсък между отборите на Левски и ЦСКА. Жребият отреди двата тима да се изправят един срещу друг още в първия кръг от пролетния полусезон, като и двата тима имат своите проблеми, което прави изходът от срещата още по-неясен. 

"Най-важното е, че първият мач е сериозен. Мисля, че играчите и треньорите знаят срещу кой отбор се изправят. Футболистите трябва да защитят емблемата, ръководството и най-вече себе си. Нужно е да изпълнят това, което им се дава като задачи, а нека да добавят и по нещо от себе си. Да се съобразят с името на съперника, защото дербито в събота няма да е тренировка или мачле на махленската улица", заяви Пенев пред "Тема Спорт". 

Пената коментира липсата на попадения при "червените", които не съумяха да отбележат нито един гол по време на зимната си подготовка. 

"Трябва да спрем да коментираме какво е било досега. Няма вариант да върнем контролите и да вкараме десет гола в тях, нито пък можем да си върнем загубените точки през есента. Каквото било – било."

"Тези сухи периоди ги има и при най-добрите отбори и футболисти. Дали ще е ЦСКА, дали Барса, дали Интер – навсякъде е едно и също. Тези на терена трябва да търсят най-доброто от всяка ситуация. Защото после, ако не успеят да вкарат, ще ги сравняват със счупени рейсове, със счупени трамваи, как не можели да завиват и така нататък. Тези, които правят пропуски, ги скъсват от критики, все едно работят на пет места едновременно и всеки е недоволен от тях. Не бива да е така", заяви Пенев. 

Димитър Пенев коментира тежката ситуация, в която се намира Левски и заяви, че "сините" тепърва тръгват по пътя на ЦСКА. 

"Левски пък не мога да ги коментирам. Ние вече минахме по техните пътеки извън терена. Те накъдето отиват, ние оттам се връщаме. При нас сега има спокойствие, но като резултати има какво да се желае. Долу-горе в ЦСКА има изградено ядро, има колектив и по-опитни състезатели, което винаги е предимство. Времето ще е приятно за футбол, оттам всичко зависи от организацията в играта. По принцип в дербито винаги казваме, че шансовете са 50 на 50, но нека да са 51 на 49 за ЦСКА", завърши специалистът. 

253