Фенове на Левски потърсиха сметка на бившите собственици


FUTBOL-TV

Фенове на Левски потърсиха сметка на бившите собственици

Привържениците на Левски от Синя Зона Б-18 излязоха с официално отворено писмо до Иво Тонев, Александър Ангелов, Николай Иванов и Спас Русев, които са бившите управници на клуба.

Публикуваме отвореноето писмо на Синя Зона Б-18 без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО

ИВО ТОНЕВ, АЛЕКСАНДЪР АНГЕЛОВ,
НИКОЛАЙ ИВАНОВ И СПАС РУСЕВ

Господа бивши управници на ПФК Левски, след казаното от ИД на ПФК Левски Павел Колев в ефира на Дарик радио, истината за дълговете на клуба най-накрая се разбра от всички левскари. Истина, която години наред беше крита когато управлявахте клуба ни и когато тихомълком си прехвърляхте акциите. С удобната за вас формулировка "снемане на отговорността" . В тези изключително тежки и съдбоносни дни за клуба ни загърбваме езика на дипломацията, припомняме фактите и ви предлагаме решение.

Господин Тонев, в началото на 2012 г. бяхте спуснат в управлението на ПФК Левски. Самоуверен, амбициран,с високо вдигната глава застанахте пред левскарската общност . С големите обещания за бляскаво бъдеще , за звездни трансфери.С обещанието, че клубът ще бъде номер 1 в България. Казахте и нещо много важно – че "клубът е изряден във финансово отношение и е за пример" . След една година към всички останали обещания прибавихте и това за новия стадион на сините. Презентации, 3D макети, първи копки,капсула за бъдещите поколения ,левскарите сме заслужавали стадион красавец и т.н. И в това си начинание надценихте възможностите си . За неизпълнените обещания няма да ви съдим. Но от интервюто на Павел Колев стана ясно,че от 2012 г. до края на управлението на клуба от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов са останали милионни задължения за ПФК Левски. И то не към футболисти или треньори,а към някакви други субекти кръжали около клуба ни в този период. Вие трябва да ги знаете най-добре кои са ищците и какви са задълженията на ПФК Левски в тези над 20 съдебни дела.

Господин Русев, през лятото на 2016 г. също бяхте спуснат начело на ПФК Левски. Още с първата си изява като нов собственик предизвикахте иронични усмивки сред присъстващите левскари. Господин Русев, автентичният левскар няма нужда от предварително подготвена реч, за да обяснява какво място заема в живота му каузата Левски. Шампионска лига,козирка,ново табло,китайски инвеститори останаха поредните неизпълнени обещания. От вашите наместници в управлението на ПФК Левски Красимир Иванов и Стоян Кръстев постоянно се чуваха уверения,че клубът финансово е изряден,че редовно се плащат задълженията към държавната хазна,че генералният спонсор дарявал парите на клуба. Лъжи,лъжи,лъжи. Но всичко това бледнее пред най-голямото престъпление,което извършихте, г-н Русев, спрямо Левски,левскарската общност и миналото на нашия клуб. Кой ви даде правото да заложите нашата емблема ,г-н Русев? Питахте ли ветераните на вековния клуб дали са съгласни ? Питахте ли феновете на вековния клуб дали са съгласни ? Защо не си заложихте къщата на ул."Врабча",г-н Русев ? Със сигурност някога в бръснарницата е имало много левскари.Има ги и сега,ще ги има и за напред. Но човек,който залага емблемата на клуба ни, няма как да е част от тях.

Господа, видно е,че не успяхте да се справите с управлението на ПФК Левски. След вас останаха милионни дългове. В обществото сте известни като заможни хора с охраните,с колите със затъмнени стъкла,със селфита от различни екзотични краища на планетата. Бъдете достойни мъже,коректни бизнесмени. Знаете как и можете да си платите дълговете на клуба ,оставени от вашето управление. За да ходите с вдигната глава из България,а не да се криете. Ако вие сте забравили за вашите задължения ,ние не сме забравили и никога няма да забравим. В противен случай на нас освен омразата ни към вас,остава и възможността да сезираме Прокуратурата на Република България за извършена умишлена безстопанственост по време на управлението ви на ПФК Левски.

  Сподели
203