Христо Янев: Винаги ще помня голът срещу Левски, след който станахме шампиони


FUTBOL-TV

Христо Янев: Винаги ще помня голът срещу Левски, след който станахме шампиони

На специална пресконференция в Пресклуб "България“  легендите на ЦСКА Христо Янев и Александър Станков споделиха  своите очаквания преди вечното дерби, което ще се играе в събота от 14.45 ч. на Националния стадион "Васил Левски“.

Христо Янев – последният наставник на отбора, който спечели трофей – Купата на България, заяви: “В ЦСКА има  опитни футболисти със силни характери като  Кристиян Малинов и Петър Занев. За  момчетата от школата Божидар Чорбаджийски и Вальо Антов  това е мач, който е по-специален от всички останали. Те са израснали в школата, закърмени са с идеята ЦСКА и знаят какво точно означава ЦСКА и могат да го пренесат на своите колеги. Въпросът е, че трябва всички да попият това, което те им казват. Да общуват на общ език, който да направи нагласата за този мач специална“, каза Янев  и подчерта:

"При толкова големи нападатели и от двата отбора през годините аз съм единственият, който е вкарвал гол в пет последователни мача от вечното дерби и за мен това е голяма чест. Всички голове срещу Левски са ми доставяли голяма радост, но винаги ще помня победния гол на стадион "Васил Левски“, с който ЦСКА стана шампион. Побеждавал съм Левски и като футболист, и като треньор и   радостта винаги е много голяма“, каза Янев и коментира:

"Левски и ЦСКА трябва да са постоянни, за да имат шансове за шампионската титла. Необходимо е да имат план, по който да се действа – краткосрочен и дългосрочен. И двата отбора могат да изместят Лудогорец, който в последните години е хегемон. На този етап Левски показва по голямо постоянство, затова са втори във временното класиране. Познавайки работата на Хубчев – той е много амбициозен човек и за него този мач е от голямо значение. Дали след дербито трябва да бъдат правени промени зависи само от плана на ръководството и доколко то иска да постави под напрежение треньорите“ уточни  Янев и заключи:

“Липсва ми треньорската професия. Липсва ми да съм на терена, да бъда ежедневно ангажиран с футбола, но това са неща, които не зависят от мен. Колкото по-скоро отново стана треньор, толкова по-добре за мен“.

  Сподели
133