Защо и Левски, и ЦСКА искат толкова силно победата този път


FUTBOL-TV

Защо и Левски, и ЦСКА искат толкова силно победата този път

Левски е символичен домакин на ЦСКА тази събота на националния стадион. Винаги преди този мач и двата отбора са имали своите силни и слаби страни. Не по-различно е и сега.

Защо трябва да победи Левски:

Това е един от най-важните двубои за "сините", може би за цялата им история! След скандала с националната лотария и Васил Божков, сега Левски остана без мажоритарен собственик. Бъдещето на клуба е неясно. Една от малкото останали "силни фигури" в отбора - Павел Колев обяви, че феновете могат да помогнат като купуват билети и абонаментни карти и пълнят стадионите за мачовете на отбора. Дербито срещу ЦСКА може да е едно добро начало за тази тенденция. Билети за сектор "А" вече няма, а другият сектор на "сините" за този мач - "Б" е на половина разпродаден (три дни преди мача). Прогнозите са, че Левски ще се чувства доста комфортно, що се отнася до феновете по трибуните.

Левски има нужда от победата, защото играчите ще докажат, че не всичко е пари и са готови да играят и за честта на отбора. А след това, тези които желаят стабилно финансово бъдеще - биха могли да потърсят трансфер в чужбина. Така допълнително ще помогнат на клуба със свежи пари в този труден финансов момент.

Защо трябва да победи ЦСКА:

Положението в ЦСКА е малко по-различно. "Армейците" изглежда вече минаха по подобен път, като този по който в момента вървят колегите им от "Герена". Откакто "червените" са в ръцете на Гриша Ганчев не е имало и ден, в който да се говори за заплати, неизплатени пари и т.н. На този етап ЦСКА е стабилизиран финансово, но феновете на тима искат и резултати на терена... а такива няма!

Привържениците се надяват на титла или Купа, както и на пробив в евротурнирите. Нещата могат да тръгнат нагоре за отбора от "Армията" с една победа над своя голям съперник.

Има и още една причина, поради която феновете на "червените" искат толкова силно успеха в дербито. В последно време привържениците у нас често използват и едно понятие - "кръводарители" (когато съперникът не е в най-добрата си форма, но твоят любим отбор не дава 100% от себе си и губи мача). От ЦСКА със сигурност не искат точно те да бъдат "кръводарители" на "сините".

  Сподели
124