Шеф на Левски попадна в болница - наложиха му гаранция от 1,5 млн. лева


FUTBOL-TV

Шеф на Левски попадна в болница - наложиха му гаранция от 1,5 млн. лева

На задържания бизнесмен Александър Тумпаров, който бе обявен за международно издирване заедно с Васил Божков, е наложена рекордна парична гаранция от 1 милион и 500 хиляди лева. Ако не внесе парите до 14 дни, Тумпаров ще бъде задържан под стража.

По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, тя няма разрешение от наблюдаващия прокурор да каже къде точно е бил - цитирам – "установен“ Тумпаров.

Според източници на "Хоризонт“ той е бил открит в България и настанен в болница заради влошено здравословно състояние.

Сийка Милева припомни, че Тумпаров беше задочно обвинен, също както и задържаните в Обединените арабски емирства (ОАЕ) Васил Божков и Георги Попов и задържаният в Австрия Борис Бекяров.

Заедно с намиращия се в ареста бивш шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев и предпоследния ѝ председател Александър Георгиев, който е на свобода, шестимата се разследват за участие престъпната група.

Пред "Хоризонт“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни, че подготовката на документите за екстрадицията на Васил Божков  продължава. Те се превеждат на арабски, а по неофициална информация - с искането и доказателствата, те ще са над 100 страници.

Когато са готови, документите ще бъдат изпратени в Министерството на правосъдието, което по дипломатически път ще го препрати в ОАЕ.

Снимка: БГНЕС

  Сподели
104