Павел Колев се среща с футболистите на Левски, за да им обясни положението в отбора


FUTBOL-TV

Павел Колев се среща с футболистите на Левски, за да им обясни положението в отбора

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев ще проведе днес среща с треньорския щаб и футболистите днес. На сбирката шефът ще ги запознае с реалното финансово състояние на клуба. Собственикът на клуба Васил Божков е в ОАЕ с повдигнати от прокуратурата седем обвинения.
 
С него е и притежателят на мажоритарния пакет акции Георги Тодоров. В същото време Народното събрание прие промените в Закона за хазарта, според които частни фирми не могат да организират лотарийни игри, което засяга генералния спонсор на Левски. 
 
В петък след срещата с феновете в Националния клуб на привържениците Колев заяви, че “финансовият хоризонт е къс" и стресна с признанието, че не е наясно дали Левски ще успее да довърши сезона. Той посочи също, че през тази седмица от клуба ще има и официална информация по тези въпроси.
 
Към момента Левски не дължи пари на играчи, треньори и служители. Следващата дата за заплати е след 20 февруари. Играчите се завърнаха от лагера в Турция мотивирани да започнат сезона с победа, като се абстрахират от проблемите по високите етажи на клуба. Като мярка за икономии се очаква да бъдат спрени премиите и така Левски да излезе без допълнително стимулиране в мача с ЦСКА на 15 февруари.
 
В същото време стана ясно, че Колев е имал нова среща с привърженици, но на “Георги Аспарухов" в неделя, информира "Т.С.". На нея отново са се обсъждали различни кампании и форми, чрез които левскарите да помогнат. От Тръст “Синя България", който държи 10 процента от акциите, посочиха, че най-лесният начин е Левски да играе пред разпродаден стадион всеки домакински мач, което ще осигури месечния бюджет.
 
От Тръста обещаха да дават всеки ден информация за броя на продадените абонаментни карти. В момента процентът е много нисък - едва 8.

  Сподели
100